Vanhoja blogauksia selatessani tajusin etta onko viime sampylanleivonnasta jo puolitoista vuotta aikaa? Joka tapauksessa ulkona riehui hiekkamyrsky joten viikonvaihteen ratoksi oli parempi pysytella sisatiloissa. Aloitin puuhailun ensin tekemalla ricottaa, sen jalkeen bataatti kiehumaan, lohiseljanka alulle ja sampylataikina sekaisin. Taas kerran lopputuloksena oli ylihyvia sampyloita!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

7,5 dl ricottajuustosta valunnutta heraa

18 g kuivahiivaa

Yksi porkkana hienoksi raastettuna

Suolaa

Kaurahiutaleita

Grahamjauhoja

Vehnajauhoja

Oliivioljya

 

Lisaa porkkanaraaste nesteen joukkoon (nesteena voi siis kayttaa myos vaikka vetta, maitoa, naiden sekotusta tms.). Lisaa loraus oliivioljya. Maun mukaan kaurahiutaleita, grahamajauhoja seka jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Lopussa voi lisata lisaa oliivioljya jos tuntuu silta. Hiivataikinoita tehdessani en koskaan mittaa jauhoja, lisaan niita fiiliksella ja varsinkin naiden sampyloiden leivottavuus oli aivan loistava. Paistetaan 225 asteessa about 10 minuuttia. Maistui varsinkin aamupalalla goudan, tomaatin ja Ikean Felix-kurkkujen kera!

 

1258476.jpg

 

Helppoa, nopeaa ja hyvaa! Joissakin ruokablogeissa on tehty illalla hiivataikina jaakaappiin nousemaan ja aamulla on voitu leipoa nopeasti lampimaisia. Tosin ainakin Suomessa raakapakasteet ovat taitaneet hoitaa taman homman suuremmalta osin. En tieda onko Dubaissa saatavilla valmispakasteita, en ole ainakaan niita koskaan ostanut silla joskus harvoin on kiva tehda itsekin. Ollessani joskus keittiokesatoissa, leivoin monesti aamulla sampyloita aamupalalle ja ei siina kauaa kestanyt ja ei yhtaan ihme etta sampylat kelpasivat jos tarjolla oli myoskin paahtamatonta valkoista siivuleipaa muovipussista!