Olen intohimoinen kettiokirjojen kerailija, tosin harrastus on hieman taantunut viimeaikoina  koska harrastan nykyaan enemman google-kokkausta. Suomi-lomallani kateen sattui jostain poistokorista Anne Laineen keittokirja joka perustuu Outi Pakkasen dekkareihin, olen lukennut useita hanen kirjojaan ja erityisesti kiinnostaa kun tama dekkarihenkilo Anne Laine saattuu asumaan korttelin paassa entisesta kodistani...
 
Jo itse dekkareissa Anne Laine valmistaa herkkuja jotka on sitten koottu tahan keittokirjaan ohjeineen. Kirja on hauska koska siina on katkelmia eri kirjoista seka enemman henkilon taustasta kerrotuna mutta itse ohjeet olivat pettymys. Monissa ohjeissa kaytetaan joko lihaliemikuutiota tai korppujauhoja. Itse en ole kayttanyt mitaan liemikuutioita vuosiin, varsinkin lihaliemikuutioissa on joku lisaaine jolle olen yliherkka, ts. kuvottava maku nousee suuhun tasaisin valiajoin ruokailun jalkeen, jopa seuraavana paivana. Erityisesti huomasin taman Suomen armeijan kastikkeiden syonnin jalkeen, taisi olla lihaliemijauhe siella kovassa kaytossa... Rehellisesti sanottuna en keksi korppujauhoille mitaan jarkevaa kayttoa, ok itse ostin niita joulun alla lanttulaatikon paalle mutta sielle ne ovat kaapissa odottamassa ensi joulua...
 
Korppujauhoissakin taitaa olla lisaaineita ja jos teen esimerkiksi lihapullia, pista taikinaan paljon mielummin tuoretta / kuivahtunutta leipaa kuin korppujauhoa purkista.
 
Monet kirjan ohjeista ovat simppeleita, pitaako esimerkiksi karpaloja kinuskikastikkeella kirjoitta ohjeeksi (ainekset karpaloja, tomusokeria, kinuskikastiketta)? Yrttijauhelihapateeta voisin kokeilla, vuosia sitten olin ruotsinkielisella ruuanlaittokurssilla jossa tehtiin mielettoman hyvaa riistapateeta hirvenjauhenlihasta, sita pitaa joskus kokeilla kun hirvenlihaa osuu kasiin!
 
Plussaa kirja saa tuoreen parmesaanin kaytosta silla todella on eroa raastatko / lastutatko parmesaanin itse vai kaytatko pussikamaa, ja kumpikohan naista on parempaa... Paheeni on syoda jalkkariksi parmesaanikimpaleita, kannattaa kokeilla!
 
Voipi olla etta keittokirjahankinta oli taas kerran niita etta kiva lukea lapi mutta tuskin kongreettisesti kokkaan kirjasta juuri mitaan, paitsi ehka soveltaen. Lopun ravintoreview oli hauska silla monia tuttuja ravintoloita oli mukavana; viime reissulla tuli myos Elite tutuksi jossa nautin oikein loistavaa lohikeittoa ja paistettuja silakoita muusin kera!