Paatin eilen kayda kahvikupposella naapureilla mutta yllattain jain sitten suustani kiinni ja lopulta paatimme kaiman kanssa tehda jotain hyvaa ja suunnistimme lahikauppaa. Tosin kauppaan olisi jopa kavellyt nopeammin silla ruuhka oli melkoinen, eika edes mitaan onnettomuuksia nakynyt missaan mutta varmaan johtui siita etta taas kolmelta kaistalta punkeaa autoja yhdelle kaistalle... Maassa maan tavalla!
 
Peruspiirakkataikina Valion peruskeittokirjasta:
100g voita
2dl vehnajauhoja
2rkl vetta
1/4 tl suolaa
 
Heita voi yleiskoneeseen, lisaa jauhot vahitellen, suola halutessasi seka vesi varovasti. Taputtele jauhotetuin kasin haluamaasi vuokaan. Lisaa tayte ja paista 45 min / 200 astetta; paistoaika riippuu taytteesta, ota pois kun hyvalta nayttaa.
 
Koska innostuimme leipomaan, teimme kahta erilaista piirakkaa periaatteella mita kaapista loytyy:
 
Lohipiirakka
1pkt kylmasavulohta
parsakaali
tillia
 
Feta-Pinaattipiirakka
Fetaa
Pinaattia
Kirsikkatomaattia
 
Tayteseos
Munia
Kermaa/Maitoa/molempia
Suolaa
Mustapippuria
Juustoraastetta
 
Laita pohjataikinan paalle haluamasi taytteet. Vatkaa munat, lisaa kerma/maito, mausteet. Juustoraasteet voit lisata joko taytteeseen tai suoraan piirakan paalle. Myos sopivia yrtteja voi lisata.
 
Mielestani peruspiirakkapohja on todella ylihyvaa! Ohessa kaimani kuvaama pikkufetapinaattipiirakka; ylijaamataikinaa/taytteita jouduttiin pistamaan kauniiseen Arabian ABC-vuokraan! 275178.jpg