Raahasin viime Suomen visiitilta paketin ohrasuurimoita tai miksi niita ryyneja oikein kutsutaan silla satun kovasti pitamaan uuniohrapuurosta. Huomasin paketin takana pari houkuttelevaa ohjetta ja paatin soveltaa uunivuokaa – onnistui muuten aivan loistavasti!
2,5dl Myllyn Paras Esikypsennettyja Kokonaisia Ohrasuurimoita
400g vaaleaa kalaa (kaytin Persianlahden hammouria)
Vajaa purjo
Pari porkkanaa
Sellerinvarsi
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Tillia
Litra vetta
Oliiviojya
Roiskaise uunivuuan pohjalle oliivioljya ja lisaa pilkotut kalafileet. Mausta suolalla, pippurilla, yrteilla. Lisaa viipaloidut porkkanat, purjo, ja selleri. Kaada vesi paalle. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes ohrasuurimot ovat kypsia. Loistavaa lohturuokaa; aion soveltaa samaa jostain lihastakin; sopisi muuten loistavasti syksyn viileisiin iltoihin…
PS. Ruoka ei ole kovin esteettisen nakoista mutta sita voi sitten nauttia hamarassa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.