Ostin tuoreen tonnikalapihvin ja paatin heittaa sen kuumalle pannulle oliivioljyyn, koska pihvi oli aika paksu pistin sen viela hetkeksi kuumaan uuniin ja sitten paalle suolaa ja mustapippuria seka vierelle hieman balsamicoa. Lisaksi keitin babyparsaa seka tein pikaisen vihersalaatin (kerasalaattia, kurkkua, tomaattia, lehtipersiljaa, oliivioljya, omenaviinietikkaa). Viileassa sattui olemaan pullo etelaafrikkalaista valkkaria, jonka korkkasin ruuanlaiton lomassa. Tosin tuohon ruuanlaittoon taisi vierahtaa jopa vartti ja tonnikalasta riitti viela lounaaksikin.
 
Purkitetusta ja tuoreesta tonnikalasta ei voi puhua samana paivana; tuore tonnikalahan kannattaa jattaa paistettaessa mediumiksi eli punaiseksi sisalta jotta ei tule liian kuivaa.
 
Valitettavasti taas kerran nalka oli niin kova etta kuvaa ei ehtinyt ottamaan ennen kuin lautanen oli tyhja...