Iranista saadun flunssan jalkimainingeissa paatin pistaa soppakattilan tulella. Ts. vihdostakin viimein koittaa Portlandissa maistamaani Elephants Delin tomaattikeittoa. Alkuperaista reseptia piti hieman muutella, voita oli mielestani liikaa (tosin voin ja kerman kera saa miltei kaikesta oikein herkullista), samoin timjamin asemasta kaytin meiramia kun ensiksi mainittua en lahikaupasta loytanyt.

 

50 g voita

2 punasipulia

2 prk kuorittuja tomaatteja

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

¼ tl ruokasoodaa

½ tl kuivattua meiramia

2,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

1,25 dl kermaa (jugurttia)

 

Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisaa tomaatit, suola, pippuri, sooda, ja meirami. Kiehauta ja keita kannetta 15 min tai kun sakoaa.

 

Aja hienoksi sauvasekoittimella. Lisaa appelsiinimehu. Tassa vaiheessa keittoa voi sailoa jaakaappiin.

 

Tarjoiluvaiheessa lisaa kerma ja lammita. Kerman voi myos jattaa pois ja tarjota keiton jugurtin kera (tai kuten mina tein, laiton kerman koristeeksi pinnalle…).

 

Sopan juju on tuoreessa appelsiinimehussa, toki purkkikamakin kay!