Joulun vietin Iranissa ja silla reissulla tuli pongattua myos maailman paras porkkanakakku!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Paras kakku ei siis loydy Dubain Lime Tree Cafesta vaikka monet niin kuvittelevatkin vaan Cafe Gallerysta Pohjois-Teheranista. Valitettavasti kakun reseptia en tieda mutta se oli aivan suussa sulavan hyvaa, tasta mieleen tuli myos kolumbialainen ex-pomoni joka leipoi laksiaiskaffeille kesakurpitsakakun, siis porkkanakakun tapainen mausteinen mutta kesakurpitsaa porkkanan asemasta.

 2199618.jpg

Muutenkin aivan loistavaa ruokaa, juomaakin oli tarjolla tarvittaessa…

 

Joulupaivana otettu kuva "kalkkunakaupan" edesta, ts. myynnissa oli paljon isoja kalkkunoita, yhdessa paikassa niita jopa roikkui kadulla. Kadessa olevia popcorneja paistettiin kadulla ja oli loistavan hyvia!

 2199631.jpg

Lisaksi tuli lasketeltua Dizinissa, aivan mahtavaa, pitkia luonnonlumisia rinteita, paivalippu USD 17 (tosin kaksi vuotta sitten se oli ollut USD 6 eli inflaatio vaikuttaa siellakin). Aikaisemmin oli eri rinteet miehille ja naisille, nyt sentaan paasi laskemaan sekaisin, tosin perjantaisin naisille on oma hissijono…

 2199655.jpg

Suosittelen ehdottomasti matkaa Teheraniin ainoastaan jopa tuon porkkanakakun vuoksi! Turisteja siella ei juuri ole, tosin farsin kielen taidosta olisi hyotya silla se on harvoja kielia josta en tajua sitten mitaan (pystyn toki lukemaan arabian kautta mutta se ei auta kuin paikannimissa). Turvallisuus oli kaikin puolin ok, naisten toki pitaa kayttaa huivia ja pidempaa takkia mutta hiihtokeskuksissa on vapaampaa ja pipo riittaa..