Kuten on varmaan aikaisemminkin käynyt ilmi tykkään kovasti kaikenlaisista vesiaktiviteeteista. Sukellettu on Hondurasissa, Punaisella Merellä, Isolla Valliriutalla ja tietty myös Dubai Mallin akvaariossa haiden kanssa sekä elefantin kanssa Andaman saarilla! Talviuintia tuli kokeiltua viime kevättalvella Ahvenistolla, talviuinti ei siis ole sama kuin avannossa käyminen vaan oikeaa uintia ja siihen on maailmanmestaruuskisoja.


Sveitsiläiset järvet ovat superpuhtaita joten järviuinnista on tullut taas harrastukseni, pari kertaa on tullut uitua Zurichin järven poikki joka on todella hyvin järjestetty tapahtuma. Tavarat viedään veneellä vastarannalle ja maalissa ensimmäiseksi käteen lykätään kuumaa lihalientä, mikäs sen parempaa kun on reilun tunnin ihaillut lumihuippuisia Alppeja järvivedessä. Ja siihen päälle risottoa parmesaanilla.


Viimeisin hurahdukseni on jokiuinti, tai voiko sitä juuri uinniksi kutsua kun ollaan virran vietävänä. Baselissa kävin uimassa Reinissä jossa olikin kovat virtaukset ja en suositttele heikoille uimareille sillä monia vaaratilanteitakin oli. Tosin laivaliikenne oli pysäytetty uintitapahtuman ajaksi ja itse tykkäsin kovasti. Lisäksi meillä oli todella hyvä porukka ja myös todellisia asiantuntijoita jotka uinnin lomassa kertoivat mielenkiintoisia yksityiskohtia rannan rakennuksien arkkitehtuurista. Uimaan mennessä kamat uimalaukussa selkään ja menoksi, tietty minun piti hankkia sveitsiläinen Wickelfisch-kuivalaukku.


Viime vuonna en ehtinyt ilmottautumaan Zurichin Limmat-uintiin sillä liput myytiin loppuun kahdeksassa (8) minuutissa! Tänä vuonna olin fiksumpi ja sain liput.Myös todella hyvin järjestetty tapahtuma vaihtovaatteille ja tavaroille sai kuljetuksen tai kaikki voi ottaa mukaan omassa uimalaukussa minkä tietenkin tein. Lisäksi lähdössä jaettiin kaikille oma ”uimalelu” jota voi myös kellukkeena käyttää, kenties lelu päätyy pikkutyttöjen tuliaiseksi. Uinti alitti monta siltaa ja oli mukava nähdä Zurich myös joelta. Uinti päättyi jokiuimalaan jossa muutenkin monesti käyn uiskentelemassa. Ja maalissa oli tällä kertaa lämmintä mehua ja sponsorin tarjoamaa jäätelöä 😊