Loistavan Kaakkois-Aasian reissulla saadun flunssan seurauksena jouduin antibioottikuurille ja se vahan hidasti vauhtia eli tuli ruvettua jouluaskareisiin; porkkanalaatikkoa Kaimani reseptin mukaan, lieko alkuperainen Kotivinkin Joulusta vuosien takaa ja sitten omasoveltami bataattilaatikkoa - katsoin parhaaksi pistaa myos porkkanalaatikon tanne talteen ettei tarvitse taas ensi joulun alla kysella:
PORKKANALAATIKKO (2 pientä foliorasiallista)
1 kg porkkanoita
1 tl suolaa
50 g voita
1 dl maitoa
1/2 dl kermaa
1 muna
1 tl hienonnettua anista
1 tl kanelia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa, rasvaa ja korppujauhoja
1) Kuori ja keitä porkkanat suolavedessä -> soseuta ne
2) Sekoita soseeseen voi, maito, kerma, muna ja mausteet
3) Voitele vuoka ja kaada porkkanasose vuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot ja valuta rasva päälle
4) Paista uunin keskitasossa 180C noin 60 min (tai pidempään alemmassa lämmössä)
BATAATTILAATIKKO
bataatteja
vetta
suolaa
kermaa
siirappia
1 muna
suolaa
ripaus inkivaaria
ripaus kanelia
Kuori bataatit, keita suolalla maustetussa vedessa, soseuta.
Sekoita soseen joukkoon kerma, siirappi, ja muna
Mausta suolalla, inkivaarilla ja kanelilla
Kaada seos uunivuokaan.
Kypsenna 150-180 asteessa noin 1-2 tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.