Loistavan Kaakkois-Aasian reissulla saadun flunssan seurauksena jouduin antibioottikuurille ja se vahan hidasti vauhtia eli tuli ruvettua jouluaskareisiin; porkkanalaatikkoa Kaimani reseptin mukaan, lieko alkuperainen Kotivinkin Joulusta vuosien takaa ja sitten omasoveltami bataattilaatikkoa - katsoin parhaaksi pistaa myos porkkanalaatikon tanne talteen ettei tarvitse taas ensi joulun alla kysella:

PORKKANALAATIKKO (2 pientä foliorasiallista)

 

1 kg porkkanoita

1 tl suolaa

50 g voita

1 dl maitoa

1/2 dl kermaa

1 muna

1 tl hienonnettua anista

1 tl kanelia

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa, rasvaa ja korppujauhoja

 

1) Kuori ja keitä porkkanat suolavedessä -> soseuta ne

2) Sekoita soseeseen voi, maito, kerma, muna ja mausteet

3) Voitele vuoka ja kaada porkkanasose vuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot ja valuta rasva päälle

4) Paista uunin keskitasossa 180C noin 60 min (tai pidempään alemmassa lämmössä)

 

 

BATAATTILAATIKKO

 

bataatteja

vetta

suolaa

 

kermaa

siirappia

1 muna

suolaa

ripaus inkivaaria

ripaus kanelia

 

Kuori bataatit, keita suolalla maustetussa vedessa, soseuta.

Sekoita soseen joukkoon kerma, siirappi, ja muna

Mausta suolalla, inkivaarilla ja kanelilla

Kaada seos uunivuokaan.

Kypsenna 150-180 asteessa noin 1-2 tuntia.