IMG_20180409_124350%5B1%5D.jpg

Olen fanittanut kovasti amerikkalaisen Ina Gartenin ruokaohjelmia ja -kirjoja. BBC Food-kanavaa katselin joskus kellon ympäri. Olen myös kovasti himoinnut hyvää sitruunakakkua tai muffinsseja, joko unikonsiemenillä tai ilman. Suomalaisissa ohjeissa monesti on vain hieman sitruunaa. Pääsiäisen kunniaksi tuli tekaistua aivan taivaallinen sitruunakakku.

 

115g voita

2,25 dl sokeria

2 isoa munaa (tai 3 pikku-Friidaa)

4 sitruunan raastettu kuori

3,5 dl jauhoja

¼ tl leivinjauhetta

¼ tl soodaa

½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

0,3 dl sitruunamehua

0,9 dl piimää

 

Kostuttamiseen:

0,6 dl sokeria

0,6 dl sitruunamehua

 

Omituisemmat mittayksiköt johtuu jenkkimuutoksista, ei sinänsä haittaa kun yleensä leivon vaa’an kanssa, en niinkään desinmittojen. Suolan voinee jättää pois jos käyttää tavallista voita. Ja taikina on todella hyvää 😊

 

Voitele & jauhoita leipävuoka.

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksi kerrallaan sekä sitruunankuori.

Sekoita keskenään jauho, leivinjauhe, sooda, suola sekä vaniljasokeri.

Toisella kulhossa sekoita sitruunamehu ja piimä.

Lisää vuorotellen jauhoseosta ja piimäseosta taikinaan, aloittaen ja lopettaen jauhoista.

 

Uuni 175 astetta, 45-60 minuuttia. Vaikka tulitikku olisi kuivakin, saattaa kakku olla vielä raaka keskeltä, huomaa siitä jos laskee välittömästi uunista otettaessa.

IMG_20180409_115529%5B1%5D.jpg

kuumenna sitruunamehua ja sokeria alhaisella lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä 10 min, irrota vuu’asta ja lusikoi / sudi sitruunasiirapilla vaikkapa ritilän päällä.

 

Voit myös tehdä päälle sokerikuorrutuksen tomusokerista ja sitruunamehusta kun kakku on täysin jäähtynyt.

 

Tarjoilin turkkilaisen jugurtin kanssa, myös kermavaahto tai vaniljajäätelö sopinee hyvin!