Toki minun pitaa osallistua Sorsanpaistajan heittamaan helmikuun ruokahaasteeseen punasipulista. Pitaisi varmaan lyttaytya jonkun inkkarikollegan keittioon silla he yleensa tuntuvat kovasti ostavan punasipuleita marketeista. Mita punasipulista tulee yleensa mieleen? Mielestani kreikkalaiseen salaatiin kuuluu ehdottomasti punasipuli, siis fetan, kurkun, tomaatin, mustien oliviien ja oliivioljyn lisaksi. Toinen punasipuliruoka lienee "perinteinen" appelsiinipunasipulisalaatti jossa on appelsiinia ja punasipulia siivuittain oljykastikkeen kera.
 
Toissa jouluna yritin tehda jotain punasipulihilloketta silla seurauksella etta kaikki paloi pohjaan, lieko ollut liian makeaa / laiska kokki pitamaan huolta. Myos joskus jouluksi tekemaani haudutettuun punakaaliin tuli myos punasipuli, samoin punasipuli sopii hyvin perinteiseen perunasalaattiin joka on tehty kermaviilikastikkeen seka myos oljykastikepohjaiseen perunasalaattiin.
 
BBC Foodilla tehtiin hyvan nakoinen alkuruokapaistos shallottisipuleista. Sipulit karamelisoitiin pannulla, taman jalkeen jaettiin pikkupaistinpannuihin ja kannetettiin taikinalla, jokaiselle ruokailijalle saatiin nain oma alkuruokapaistos, kenties tahankin voisi fiksata punasipulia?
 
Pastanjauhajathan bloggasivat vahan aikaa sitten sipulipiiraakasta, josta loytyy myos linkitettyna alunperin Nigelan keikaispunasipulipiiras. Sipulipiirakasta tulee jotenkin mieleen 4H-kerho vuonna 1 ja 2 jolloin kavin muutamassa ruokaillassa, teemoina oli sipulipiirakan lisaksi ainakin munakas, tein sitten nakkimunakasta kun en siihen aikaan tykannyt lamminsavusiiasta, hullu mina!
 
Pitaa jatkaa tata pohdiskelua punasipulista, toinenkin ruokakisa on ollut mielessa jo pitkaan, koevedosten teko mennee maaliskuulle vai mita kaima?