Ramadanin kunniaksi paatin tehda itse hummusta. Ostan sita aina valmiina kaupasta tai tilaan ravintolasta. Viimeksi taisin tehda sita itse joskus 2000-luvun alun legendaarisiin Kalevankadun wappubileisiin. Samalla kertaa taisin myos tehda sushia.

 

Hummus on tosi helppo ja tervellinen; itse tykkaan eniten siita alku/valipalana porkkana- ja kurkkutikkujen kera. Myos kukkakaali menee. Sita voi myoskin kayttaa voin asemasta leivan paalla.

 

1prk kikherneita (parempi jos liotat kuivia herneita yon yli mutta purkista tulee nopsasti)

2-3 valkosipulinkyntta

Puolen sitruunan mehu

1,5 tl tahinia

1.5 rkl oliivioljya

 

Huuhtele kikherneet, sailyta liemi. Laita ainekset blenderiin ja lisaa hieman lienta; aja hienoksi. Mita enemman lienta laitat sita juoksevampaa hummuksesta tulee. Laitoin 3 valkosipulinkyntta ja on kylla aika valkosipulista… (ah, nyt tuli muuten hirveet craivings Kynsilaukkaan, onko se viela olemassa?!?). Kaikkia aineksia voi pistaa enemman tai vahemman; en itse kovasti tykkaa tahinista joten sita on aika vahan. Perinteiseen libanonilaiseen (tai arabialaiseen) tapaan tarjotessa hummusta siihen laitetaan kuoppa johon lorautetaan reilusti oliivioljya. Jatin lisaoljyt lorauttamatta silla maukasta oli muutenkin. Toimii myos tosi hyvin broitsun kanssa! Ja sailyy muutaman paivan jaakaapissa.