Sain tuliaiseksi Suomesta hirvipaistia. Isomman paistin pinnat paistoin nopsasti pannulla ja sitten pistin paistopussiin hierottuani pintaan suolaa ja ruohittua mustapippuria. Pussiin seuraksi sipulia, porkkanoita ja parsakaalia sopivina paloina. Pussi oli kiertoilmauunissa about pari tuntia, seuraksi tein lohkoperunuoita; isoja perunoita kuorineen lohkoiksi, paalle suolaa, pippuria, persiljaa ja oliivioljya ja vahan sekoitellen; uunissa kunnes perunat oli pehmeita. Oli hyvaa ja maistuvaa punaviinin kera!

Hirvipaisti oli tosi hyvaa myos seuraavana paivana arabialaisen leivan valissa Felixin suolakurkun kera (siis parhaita mita taalta pain saa, Ikea myy), kenties jotain taytelaista juustoakin voisi lisata seuraksi.

Pienemman paistin "raiskasin" palasiksi, siita olisi voinut tehda hirvipihviakin mutta paloittelin ja paistelin palat pannussa ja siirsin kattilaan porkkanoiden ja sipuleiden kanssa hautumaan. Myohemmin lisasin perunaa ja purjoa ja soppa veri vertoja kylla peijaisissa paperilautasilta tarjottavalle! Kirjoitin aikanani laudatur-aineeni hirvipeijaisista, mielenkiintoinen kekkeriperinne sinansa; monesti tuntuvat nama hirviporukat olevan aika insidefunktioita!

Kiitos oikein hyvista tuliaisista, liha oli todella loistavaa, oli hyvin riiputettu ennen pakastamista ja kylmaketjukin kesti hyvin matkan! Viela on savustettua hirvipaistia odottomassa herkuttelua...