Keski-Amerikassa ihastuin kovasti tortilloihin, siis oikein kunnon tuoreisiin maissitortilloihin, ei siis mihinkaan muovipussissa sailottaviin vehnatortilloihin. Ihania muistoja eraana kylmana aamuna Meksiko Cityn kadulta jossa ostin todella hyvan quesadillan katumyyjalta, ensin prassattiin tortilla ja paistetiin, sen jalkeen lisattiin juustoa tykotarpeineen ja paistettiin lisaa, sitten viela lusikallinen salsaa ja hapankermaa, oli se ihanaa! Juuri pongasin lahimarketissa myos elektronisen tortillaprassin, olenkin kovasti miettinyt miten niita saisi katevasti tehtya.
 
Kuivunneista left-over tortilloista saa myos loistavaa aamupalaa/valipalaa/iltapalaa tai vaikka krapularuokaa:
 
Tortillahassakka:
-Kuivunneita tortilloita pieniksi leikattuina tai niiden puuttuessa tortillachipseja 
-sipulia
-oljya
-salsaa (purkkikama kay, tietysti parempi jos on itsetehtya)
-papumuhennosta (ei pakollista jos ei ole)
-sulavaa juustoa (raastena, vaikkapa mozzarella)
-ranskankermaa
 
Kuullota sipuli oljyssa. Lisaa salsa ja kuumenna. Lisaa chipsit ja sekoita. Lisaa juustoa ja lammita kunnes se on sulannut. Nauti ranskankerman kera! Papumuhennoksen voit lisata ennen juustoa, joka tapauksessa se vaatii vain lammittamisen. Samaisen ruuan voi myos koota uunivuokaan ja lammittaa uunissa kunnes juusto on sulannut. Suosittu pikaruoka siis ja meksikolaissa marketeissa myytiin ko. ruokaa myos valmispakkausissa (=pussi chipseja ja purkki salsaa).