Rupesi tekemaan mieli lammaskaalikaaryleita, tosin kaupassa lammasjauheliha naytti liian rasvaiselta joten paatin tehda kaaryleita “perinteisesta” naudanjauhelihasta. Muutama ilta sitten Ritz Carltonin iftarilla nautin myos kaalikaaryleita, niissa oli riisivoittoinen tayte. Samoin saksalainen keittioonkin kaalikaaryleet kuulemma kuuluvat…

Valkokaali

400g jauhelihaa

1 kananmuna

100g ranskankermaa tms

Pari punasipulia

Pari valkosipulinkyntta

Reilusti lehtipersiljaa

Mustapippuria

Suola

Ripaus siirappia

Lihalienta

 

Kovera kartio kaalin pohjaan, ts. kova kanta pois; myos pohjasta voi leikata kerroksen pois. Pista kaali ylosalaisin kattilaan runsaahkoon suolalla maustettuun veteen. Irroittele kaalinlehtia sita mukaa kun kupsyvat.

 

Kuullota sipulit; kypsenna jauheliha. Lisaa liha-sipuliseokseen ranskankerma + mausteet; jos luoto kestaa, voi tata taikinaa maistaa. Halutessa voi joukkoon silputa myos ylimaaraista keitettya kaalia (taman unohdin tyystin).

 

Laita taytetta kaalinlehdille ja kietaise kaaryleeksi. Aseta uunivuokaan, paalle hieman siirappia ja lopuksi lihaliemi, mielellaan itsetehty (kaytin paistilienta).

 

Paista 125 asteessa 45min ja ruskista nopeasti 200 asteessa.

 

Puolukkahillo on must lisukkeena!