Rupesi tekemaan mieli lammaskaalikaaryleita, tosin kaupassa lammasjauheliha naytti liian rasvaiselta joten paatin tehda kaaryleita “perinteisesta” naudanjauhelihasta. Muutama ilta sitten Ritz Carltonin iftarilla nautin myos kaalikaaryleita, niissa oli riisivoittoinen tayte. Samoin saksalainen keittioonkin kaalikaaryleet kuulemma kuuluvat…
Valkokaali
400g jauhelihaa
1 kananmuna
100g ranskankermaa tms
Pari punasipulia
Pari valkosipulinkyntta
Reilusti lehtipersiljaa
Mustapippuria
Suola
Ripaus siirappia
Lihalienta
Kovera kartio kaalin pohjaan, ts. kova kanta pois; myos pohjasta voi leikata kerroksen pois. Pista kaali ylosalaisin kattilaan runsaahkoon suolalla maustettuun veteen. Irroittele kaalinlehtia sita mukaa kun kupsyvat.
Kuullota sipulit; kypsenna jauheliha. Lisaa liha-sipuliseokseen ranskankerma + mausteet; jos luoto kestaa, voi tata taikinaa maistaa. Halutessa voi joukkoon silputa myos ylimaaraista keitettya kaalia (taman unohdin tyystin).
Laita taytetta kaalinlehdille ja kietaise kaaryleeksi. Aseta uunivuokaan, paalle hieman siirappia ja lopuksi lihaliemi, mielellaan itsetehty (kaytin paistilienta).
Paista 125 asteessa 45min ja ruskista nopeasti 200 asteessa.
Puolukkahillo on must lisukkeena!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.