Eraita kertoja on pitanyt kokata Pastajauhajien munakoisopaistosta mutta aina on tullut jotain muuta mieleen mutta Wapun jalkimainingeissa sain itseani niskasta kiinni.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Munakoisoja

Suolaa

Oliivioljya

 

5 valkosipulinkyntta

Oliivioljya

Punasipuli

2 purkkia kokonaisia kuorittuja tomaatteja

Tomaattipyretta

Ketsuppia

Suolaa

Mustapippuria

Cayennepippuria

Tuoretta basilikaa

 

Mozzarellaa

Parmesaania (+munaa)

 

Leikkaa pari munakoisoa ohuiksi "kenganpohjiksi" ja levita parille uunipellille. Ripottele paalle suolaa ja itketa tunti pari. Pyyhi itkut pois ja sivele/pirskottele oliivioljylla. Kayta grillivastuksen alla hetkisen jotta saavat varia ja pehmenevat.

 1555022.jpg

Kuullota valkosipulia oliviioljyssa, lisaa sipulit ja tomaatit. Hienonna sauvasekoittimella ja mausta mielen mukaan; vielakin olisi saanut olla tujumpaa, ketsuppia pistin makeuden vuoksi.

 

Kokoa lasagnen tavoin vuokaan: tomaattikastiketta, munakoisolevyja, tomaattikastiketta, mozzarellaa, munakoisolevyja etc. Pinnalle laitoin mozzarellaraastetta ja parmesanraastetta mutta ilmeisesti olisi joko pitanyt tehda munajuustoseos tai jattaa pinnalle vain tomaattikastiketta silla paallyksesta tuli kamala "kontsa".

 1555023.jpg

Ensi kerralla pitaa koittaa munajuustoseosta myos kerrosten valiin; lisaksi tomaattikastikkeeseen voisi lisata vaikkapa kesakurpitsa- ja porkkanaraastetta ja kerrosten valiin kenties myos tuoreita herkkusienia viipaleina...

 

Ruoka on erinomaista jos valttelee hiilihydraatteja; rasvan maara riippuu oliivioljyn kaytosta seka juuston maarasta...