Pitkasta aikaa lensin Finnairin lomalennolla; konseptia kuulemma ollaan muuttamassa kevaan mittaan mutta jo nyt kaikki maksoi; juomat eurosta ylospain, kuulokkeet, iltapaivalehti kolme euroa... Toisaalta jos halutaan pitaa pakettimatkan hinta kurissa, kaikki ylimaaraiset palvelut on kait oltava maksullisia.
 
Jokatapauksessa aamiaisena tarjottiin jauhelihapuikula tai jotain, pieni sellainen, lisana oli jotain ihan ok-perunapekoni(?)gratiinia sellainen 2x2cm kakku, taisi siina lampimassa laatikossa olla jotain muutakin, ei nyt jaanyt mieleen. Lisaksi tarjolla oli jotain kevytjugurttia, desi ananasmehua seka sampyla jota yllatys yllatys ei oltu yritetty lammittaa vaan oli ihan sailytyskylma, parempi sekin kuin puoliksi kuiva, puoliksi kylma, ehka ne lammitysuunit ovat vain reittikoneissa... Ja tietenkin tarjottimella oli myos Keijua eli kolesterolit kuriin! Lentokoneessa tarjottava tee on mielestani kamalaa, lieko syyna se etta keittimet/kannut eivat ole puhtaita. Kahvia juon lentokoneessa ainoastaan konjakin kera, tosin tarjottava maitotippa ei riita minulle vaan sita pitaa olla kunnon luraus. Olisikohan Cathay Pacific joka tarjoaa capuccinoa lennoillaan, kivaa!
 
Paluulennolla matkustajia ainakin infottiin riittavasti, hidaspuheinen stuertti kuulutti hyvin yksityiskohtaisesti lennon palveluista suomeksi, pa svenska ja in english, ei vaan kenellekkaan jaanyt epaselvaksi. Aina kun yritit nukahtaa niin tuli infoa tuutin taydelta paluumatkan tax-free ostoksista etc... Illallisena piti olla rosmariiniharkaa tai harkaa rosmariinikastikkeessa. Jokatapauksessa se oli mielestani jauhelihapihvi ruskeassa kastikkeessa muusin kera, lisaksi tarjolla oli kaalisalaattia, kylma mutta ei kuiva sampyla seka yllavan hyva 3x3cm pala suklaakakkua!
 
Olen jo monta vuotta ihmetellyt miksi Finnair kayttaa aina muovisia ruokailuvalineita; voi olla 9/11 jalkeisia turvallisuusjuttuja, tosin kaikki muut kayttamani lentoyhtiot kayttavat ihan kunnon ruokailuvalineita turistiluokassakin. Kankaisia lautasliinoja loytyy harvemmin ja ainoastaan Lahi-Idan ja Kaakkois-Aasian lentoyhtiot jakelevat aktiivisesti kuumia pyyhkeita. Mutta ei sita charter-lennolta voi kaikkea vaatiakaan...