Viikko sitten vietettiin Suomen itsenaisyyspaivaa jo perinteiseen tapaan suurlahetyston jarjestamalla vastaanotolla Abu Dhabin Hiltonin puutarhassa. Herkkua poydassa oli taas monenmoista, osittain samoja juttuja kuten ennenkin mutta myos uusia makuja.
305576.jpg
Buffapoydasta loytyi myos suomalaisia jouluherkkuja, lanttu- ja porkkanalaatikkoa seka rosollin tapapaista. Lanttulaatikko oli hyvaa, porkkanalaatikko taas ei, se oli tehty porkkanaraasteesta ja oli raa'an oloista, pidempi kypsytysaika ja kunnon kermaloraus olisi pelastanut paljon! Lisaksi tarjolla oli perunamuusia seka poronkaristysta, en ole koskaan ollut poronkaristyksen suuri fani joten ei ollut mitenkaan mieleenjaava kokemus. Kiva yksityiskohta oli iso lohi taikinakuoressa. Kuten yleensa, alkuruuat olivat parhaita, erityisesti mieleen jai kylmasavuporoon kiedotut miniparsat, nami nami! Lisaksi siella oli jotain graavilohipaloja mutta niista en pitanyt, edelleenkaan en ole graavilohen suuri ystava!
305573.jpg
Toisaalla kokki paisteli kunnon ohukaisia tai muurinpohjaletuilta ne kylla nayttivat. Niiden kera sai ottaa mansikoita, hilloja, kermavaahtoa etc. Jalkkaripoyta oli aivan mahtava, monenlaista kakkua ja leivosta. Lisaksi tarjolla oli glogia, joulutorttuja seka pipareita sinihomejuuston kera. Piparit olivat vaaleita, paksuja ja mauottomia, ei ollut aivan nappiin mennyt leipurilla mutta yritys hyva!
305575.jpg
Kaikkein mieleenjaavin oli Finlandia-vodkapoyta, jaista vodkaa sai itse kaadella snapsilaseihin ja snapsien kera oli tarjolla kylmasavuporococtailpaloja ja sienisalaatilla taytettyja minituulihattuja. Loppuillasta tosin syyllistyin syomaan pelkat porot coctailpalojen paalta mutta pistaako sita kukaan pahakseen...
305579.jpg
Muina juomina oli tuttuun tapaan virvoitusjuomien lisaksi puna- ja valkoviinia seka olutta joita ystavalliset tarjoilijat ahkerasti tarjoilivat!