Olen aina silloin talloin kommentoinut eri lentoyhtioiden palveluja. Lentaessani vahan aikaa sitten Emiratesilla turvavyoni ei toiminnut tai toimi se mutta vaarin pain... Koska sapuskan suhteen ei ole suuria odotuksia, yritan kayda tankkaamassa loungessa mikali mahdollista ennen lentoa, Dubain lounget ovat kylla parhaimmasta paasta kokemistani. Yleensahan tarjolla on virvoitusjuomia, pahkinoita, chipseja, kenties olutta ja jos hyva saka on niin myos viinia ja muuta alkomahoolia.
 
Dubaissa nautiskelen shampanjaa, ja aamiaiseksi nautiskelin makkaroita ja munakokkelia tuorepuristetun mehun kera; buffa loytyy sielta 24h. Tosin Dohan First/Business terminal on viela kokematta, mitakohan sielta loytyy?
 
Emiratesin Economyssa on tietysti jaossa menu, ohessa esimerkki mihin olen muutaman kerran viime aikoina tormannyt:
 
BAR
 
Aperitiivit:
Campari, Sweet or Dry Sherry, Sweet or Dry Vermount
 
Viinit:
Puna- ja valkoviinivalikoima (mm. Torresta tarjolla)
Shampanja (6 eur)
 
Viinat:
Bourbon, Gin, Rum, Rye, Vodka, Whisky
 
Likoorit:
Baileys, Cognac, Cointreau, Drambule, Tia Maria
 
Oluet:
Olutvalikoima
 
Virvoitusjuomat:
Valikoima virvoitusjuomia, mehuja, jaateeta ja mineraalivetta
 
LOUNAS
 
Appetizers:
Poached Salmon Roll
Served with an artichoke salad and pesto yoghurt sauce
 
Salad:
Seasonal Salad
Fresh seasonal salad served with honey vinegar dressing
 
Main Courses:
Peri Peri Chicken
Peri peri chicken topped with tomato and cedamom sauce and served with fried potato cubes and assoirted vegetables
 
Beef Rendang
Beef rendang served with steamed jasmin rice and stir-fried vegetables
 
Dessert:
Chocolate Caramel
A rich dark chocolate caramel dessert
 
Bread and Cheese:
Bread and Butter (tanskalaista Lurpakia)
Cheese and Biscuits
 
Beverages & Chocolates:
Tea or Coffee
Chocolates
 
 
Aperitiivien kanssa tarjotaan tuttuja suolanaksuja, yleensa litkin lennon ajan viinia, kahvin kanssa saattaa menna baileys mutta jostain syysta en ole enaa kovin innostunut GTsta ja konjakista.
 
Lohimureke oli mauton, artisokat liian suolaisia. Salaatinkastike hyvaa. Paaruuista beef oli inkkarityylista ja aivan liian tulista makuuni, broitsun rintafile sinansa ok mutta lisukekasvikset myos liian suolaisia.
 
Jalkkari oli todella akkimakeeta ja juusto takuuhyvaa, suklaalta olisi voinut odottaa enemankin.
 
Tassa siis katsaus Emirates Economyn tarjontaa, Busineksessa saa sitten valita salaatinkastikkeen ja tietysti on paljon paremmat safkat ja complimentary shampanja. Hauska piirre ko. lentoyhtiolla mielestani on etta aina lennon alussa kuullutettaan mita kaikkia kielia henkilokunta puhuu, koskaan en ole ollut suomea puhuvalla lennolla mutta ei mikaan ihme silla lentohenkilokunnassa meita on vain ihan muutamia. Palvelu pelasi silla laajarunkokoneessa oli 16 crew members.
 
Lisaksi viela maininta viihdesysteemista; edellisella Emiratesin lennolla oli viela kaytossa vanha viihdejarjestelma joka on ok mutta viimeksi nakemani uusi on aivan loistava, lieko reilut 600 kanavaa kaiken kaikkiaan, uusia leffoja tietysti ja voi valita koska aloitaa katsomaan eli ei tarvitse niska kenossa katsoa yhteiselta ruudulta ruuan jalkeen vuokrakuullokkeilla, nyt onkin vaikea valinta, kumpi on parempi, Emiratesin vai Singapore Airlinesin, mutta sen tiedan pian!