Piipahdin taas kerran Etela-Afrkassa, tallakin kertaa vain Johannesburgin ymparistossa, paaasissa Protoriassa. Ihanassa talvisaassa (siis paivalla reilut +20 astetta ja aurinko paistoi pilvettomalta taivaalta) olimme pikkusafarilla ja picnicilla laheisella aluella. Tosin evaita sai syoda vain tarkalleen maaritelyissa paikoissa, ettei vaan myos elainten rupea tekemaan mieli! Elainpongaussaldo jai kuulemma hyvin vaisuksi silla naimme “vain” sarvikuonoja, strutseja ja seeproja. Minulle ihan riittavasti, ko. Paikassa kuulemma asuu kolme leopardiakin mutta olivat ilmeisesti paivaunilla, niita jellonanpentuja oli sitten taas toisaalla…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Myos paikallisessa supermarketissa tuli kaytya seka tietysti viinakaupassa. Supermarketissa oli vaikka mita, myos ihan suomalaisia hapankorppuja oli joita sitten nappasimme juustotarjottimelle. Grilliin tarttui mukaan monenlaisia makkaroita, lihaa seka mielestani valtava parin euron hintainen steikki:

814735.jpg

 

Paikallisella ystavallani on siella uusi talo uudella aidatulla asuinalueella mutta kaikesta huolimatta pitaa kuulemma olla varovainen. Talossa on korkeiden muurien ylla lisaksi sahkoaidat seka videovalvonta. Itselleni aivan uutta oli etta portaiden ylakerran paassa oli ns. rautaesirippu, ts. sellainen minka kaupat vetavat yoksi oviaukkonsa eteen ostareissa, se kuulemma pidetaan asuintalossa lukittuna oisin. Ja lisaksi kaikki nukkuvat aseen kanssa, onneksi minakin osaan pistoolia kasitella…

 

Ostoksilta palattuamme paatimme maistella seka uusia viinihankintoja etta talon olemassa olevaa viinikokoelmaa aivan loistavien juustojen kera, tosin tassa vaiheessa juustot olivat jo siirtyneet takanedussohvapoydalle ja minun maistiaislasini lojuivat keittiossa:

814691.jpg

 

Dinneriksi lihojen lisaksi ulkohiiligrillissa valmistettiin lampimia sandwicheja joissa oli tomaattikastiketta, tomaatin- ja sipuliviipaleita seka tietenkin paljon juustoa. Grilliruuan seurana oli minua varten valmistettua tyypillista etelaafrikkalaista ruokaa eli ns. maissipuuroa ja tulista kastiketta:

 

Mielie Pap:

500 ml water

3 ml salt

700 ml maize meal

 

Bring the water to the boil. Slowly add the maize meal until it forms a pyramid in the middle of the saucepan . Put on the lid and allow to simmer until a "skin" has formed around the maize meal. Stir with a fork till fine and crumbly. Put the lid back on and simmer over LOW heat until done. Stir occasionally to break the lumps, about 30 - 40 minutes.

 

Train Smash:

Sauté 3 chopped onions and 2 - 3 chopped fresh tomatoes till tender and add the following:

1 c (250 ml) tomato sauce

80 ml vinegar

80 ml Worcestershire sauce

30 ml sugar

125 ml (half a cup) water

2,5 ml (half a teaspoon) dry mustard powder

salt and pepper to taste

Cook for about 2 minutes and thicken with cornflour mixed to a soft paste with cold water.

 

Vielakaan haaveleimani reissu Kapkaupungin lahiston viinitiloille ei toteutunut mutta aina on kiva kun jotain haaveiltavaa… Muuten, ehdoton mielipaikkani Joburgin alueella on Montecasino, jossa voi joskus lykastaakin!