<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Osallistuin joskus aivan loistavaan juusto- ja viini-iltaan Valion koekeittiossa, ko. illassa kokkasimme myos oheista keittoa, ohje siis Valiolta. Sipulikeitto on aivan loistava ruoka joka paranee lammitettaessa, pinnalla oleva gratinointi on kaikkein parhainta, tosin se kannattaa tehda aina joka tarjoilukerralle erikseen eli sita ei kannata lammittaa tai sailoa jaakaapissa! Tahan reseptiin voinee kayttaa myos keltasipuleita jolloin etikkapunajuurten liemen voi luonnollisesti jattaa pois.

 

500 g punasipulia 

4 valkosipulin kyntta

2 rkl voita

1 rkl sitruunamehua 

1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lienta

1 l kana- tai kasvislienta

1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa 

1/2 tl rouhittua mustapippuria 

2 rkl vehnajauhoja 

4 vaaleaa leipaviipaletta paahdettuna 

75 g juustoraastetta

 

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota voissa, ala ruskista. Lisaa sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisaa liemi ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnajauhot noin 1 dl kylmaa vetta ja lisaa seos keittoon samalla sekoittaen. Anna kiehua viela muutama minuutti, sekoittele valilla. Siirra keitto uuninkestavaan kulhoon tai annoskulhoihin. Lisaa pinnalle leipaviipaleet/viipaleet. Ripottele paalle juustoraastetta. Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.