Superhelppo, maistuva ja terveellinen lounas! Quinoa on suht uusi tuttavuus, en juuri perusta riisista tai pastasta mutta quinoa on tosi hyvaa (ja myos terveellista). Alkuperaista ohjetta vahan muokaten silla en kayta mitaan valmisliemijauheita ja aikaa tai tarmoa ei ollut liemien keittelyyn. Joskus olen lisannyt myos hoyrytettya parsakaalia joka sopii mielestani oikein hyvin mutta nyt nalka oli semmoinen etta broccolit unohtui tyystin!

 

100g  pestya quinoaa

500g kurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna

70g sipulia hienonnettuna

10g oliviioljya

1rkl karkeaa dijonsinappia

1rkl hunajaa

 

Tuoretta korianteria

Suolaa, mustapippuria

 

400g lohifiletta

 

Kuullota sipulit oliivioljyssa. Lisaa kurpitsakuutiot ja kypsenna kunnen ovat pehmeita, tarvittaessa lisaa vetta / jotain lienta. Keita quinoa kuten keittaisit riisin n. 15-20min. Lisaa kurpitsoihin sinappi, hunaja seka suolaa ja pippuria. Kaantele varovasti kypsa quinoa kurpitsojen joukkoon.

 

Mausta lohi suolalla ja pippurilla, pista hieman oljya pannulle ja paista lohta nahkapuoli alaspain kunnes sivusta nayttaa sopivan kypsalta, kaanna toistapain ja paista lisaa. Tarjoa valittomasti ja koristele tuoreella korianterilla.

 

Lisaksi tein perusjugurttikastiketta (maustamatonta paksua jugurttia, sinappia, sitruunamehua, suolaa, pippuria, tillia). Pitkan aikaa kaipasin Suomesta kermaviilia mutta viime vuosina sen on ruvennut maistumaan liian kermaiselta makuuni; paksu jugurtti on aivan ykkonen moneen juttuun ja siita low fat versio maistuu kaikkein parhaimmalta, ei liian rasvaisen makuinen mutta ei myoskaan liian pliisu.

 

Laskin huvikseni kaloreita tasta annoksesta, siita johtuu gramma-mitat ohjeessa. Jos tata maaraa syo neja henkea, annoksesta tulee about 400kcal jugurttikastikkeen kera.

 

Tama ruoka myos sailyy hyvin ja maistuu kylmanakin eli loistava sapuska myos seuraavan paivan mukaanotettavalle lounaalle!