Olen toki tehnyt Lindstromin pihveja useaan otteeseen. Viimeisin inspiraatio tuli viilean syyskelin seurauksena ja varsinaisen innoituksen sain Kauppalehti Option 16/2012 ruokajutusta. Artikkelissa kuvailtiin Lindstromin pihveja keittokirja Safkaa mukaisesti. Itsellani ko. keittokirjaa ei ole, pari kertaa sita selailin Akateemisessa mutta en ainakaan toistaiseksi hankkinut, tosin paljon puhuttanut avokadopasta pitaa testata pikapuoliin.

22 pihvia

3 tuoretta suurehkoa punajuurta
3 etikkapunajuurta
viipale hiivaleipaa
2dl ruokakermaa 15%
1dl taytelaista ruokakermaa 22%
1dl kevytmaitoa
500g sika-nautajauhelihaa
500g naudan vaharasvaista jauhelihaa
maldon suolaa
1tl valkopippuria
2 kananmunaa
pieni purkki kapriksia
voita paistamiseen

2-3 sipulia
2dl kermaa

Raasta kuoritut punajuuret. Turvota leipaa kermamaidossa hetki. Lisaa punajuuret, mausteet, kananmunat seka jauhelihaa viimeisena (kertakayttohanskat aivan loistavat punajuurien kuorimisessa seka taikinan sekoittamisessa).

Anna vetaytya ahetki (tai jopa yon yli). Paista koekakku ja tarkista maku (oma luontoni ei anna myoten maistaa raakaa jauhelihaa). Paista voissa pinnat pihveihin. Siirra pihvit uunivuokaan. Viipaloi sipulit ja kuullota voissa. Lisaa kerma. Kippaa seos pihvien paalle ja kypsyta 175 asteessa noin 15min. Kuorrutin vain 9 pihvia, muut tein myohemmin syotavaksia eli paistoin ne ilman kuorrutusta.

Parasta perunamuusin ja suolakurkkujen kera!