Vihdostakin viimein jouduin hyvastelemaan viisaudenhampaani silla seurauksella etta koko alaleuka on taynna tikkeja. Jaatelokiintio on jo taynna, oikeasti tekee mieli jo ns. kunnon ruokaa (siis pihvia, vihanneksia etc). Ei vaan oikein pysty syomaan. Sosekeittoakin jo keittelin mutta siina ei ole tarpeeksi protskuja. Viime Suomi-visiitilla en muistanut syoda ollenkaan lihaperunanasoselaatikkoa, jo kouluaikoina se oli herkkuani. Tuumasta toimeen ja kauppaan. Tosin vihannesosastolla rupesi sen verren heikottamaan etta paatin ottaa shortcutin ja ostaa valmista muusijauhetta perunoiden sijaan vaikka eihan perunamuusin tekemisessakaan kauaa nokka tuhise.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1239368.jpg

 

 

Perunamokkoa (joko jamamuusia tai varta vasten tehtya)

Jauhelihaa

Sipulia

Voita

Suolaa

Pippuria

 

Annostele loysahkoa muusia uunivuuan pohjalle. Paalle kerros suolalla ja pippurilla maustettua ruskitettua jauhelihaa & sipulia. Uusi kerros muusia paalle. Jos vuuassa on tilaa ja aineita piisaa, voit tehda kerrostuksen toisen ja kolmanenkin kerran mutta paalimmaiseksi muusia. Pinnalle voit ripotella lisaksi juustoraastetta, tosin tyydyin sain laittamaan muutaman voinokareen. 200 astetta ja puoli tuntia ja se on siina! Tarjoile ainakin ketsupin kera, lisaksi sopii myos etikkapunajuuret ja –kurkut seka tietysti porkkanaraaste jos vain hampaat pystyvat…