Loysin uuden miellyttavan tuttavuuden hedelmaosastolta; pomelon. Kyseessahan on suuri greipinnakoinen hedelma mutta ei kuitenkaan niin kitkera. Putsasin hedelman kaikista valinahoista eli vain hedelmanliha jai jaljelle; kerrassaan loistava hedelma. Innostuin saman tien heittamaan tehosekoittimeen pomelon lisaksi verigreippia, mansikoita ja vesimelonia. Tuli oikein hyva "terveysjuoma" mutta toki sekaan olisi voinut lisata jaita ja vaikkapa vaniljavodkaa mutta en kuitenkaan viitsinyt juhlistaa lauantai-iltanaani moisella coctaililla. Joku aika sitten vahan vastaavaahan tuli nautittua...
 
Hedelmien hyotykaytossa mielestani eri kuorintatekniikat ovat todella tarkeita. Sitrushedelmat kuorin yleensa reippaasti kokkiveitsella jotta myos paalikalvot lahtevat pois, valinahkoja en aina ota pois mutta sitakin tapahtuu tilanteesta riippuen. Vesimelonissa arsyttaa suunnattomasti siemenet, mikali laitan sita vaikkapa salaattiin niin kaikki siemenet pitaa leikata pois, itse asiassa aika nopeasti se onnistuu kun tekniikka on tiedossa. 
 
Lahisupermarketeissa ananasta toki myydaan kokonaisena mutta myos kaupassa leikattuna, ts. siella on tyyppi toissa jonka hommana on pistaa ananas sellaiseen manuaaliseen laitteeseen joka ottaa ananaksesta kuoren ja keskustan pois, ensin kun siita on leikattu kanta ja hattu vai mitka ne nyt sitten ovat nimeltaan. Lopuksi tyyppi viela saattaa iskea hedelman muutamaksi slaisiksi. Hintaa juuri paloitellu ananaksella on about euro. Mahtaa ananastyypilla olla hyvat hauikset silla manuaalinen kone vaatii myos reilusti kasivoimia. Kerran joku asiakas halusi maistaa valitseemansa ananasta ja sen jalkeen minakin olen aina kertonut haluavani parhaan mahdollisen hedelman ja haluavani myos maistaa sita, yleensa olen kelpuuttanut ensimmaisen ehdokkaan mutta en aina. Kerran aiheutin inkkariryntayksen ko. pisteeseen kun hekin kaikki halusivat maistaa... Arabit tykkaa sinisista silmista ja valilla kieltamatta kaytan tilannetta hyvakseni ja rapyttelen viehettavasti niin saan viela parempaa palvelua...
 
Ostan toki valilla kokonaisenkin ananaksen jos anantyyppi ei ole paikalla leikkaamassa hedelmia. Kenties jonkun kokkiohjelman vaikutteena opin myos hyvan kuorintatekniikan: ensin hattu ja kanta pois, sitten reunat pois, lopuksi hedelma neljaksi lohkoksi ja paha kova keskusta pois... Valilla ananas on myos pistavan makuista ja kirvelee suupielissa, tahan auttaa kuorimattoman hedelman liotus suolavedessa, taman minulle opetti amerikanmammani, kuulemma havajilaisten kayttama juttu, kenties hedelman voi upottaa meriveteenkin. Jarkyttavaa valilla katsella kun ihmiset leikkaavat ananasta miten sattuu, se keskusta ei todellakaan ole mitaan hyvaa. Joskus alkuaikoina Dubaissa yritin etsia ananassailyketta, en loytanyt ainoatakaan omassa mehussaa, ainostaan siirappiliemissa. En kylla purkkiananasta enaa kaipaakkaan, tuore on paljon parempaa vaikkapa pizzassa puhumattakaan voileipakakun taytteessa sinihomejuuston kaverina...
 
Jossain kokkiohjelmassa ananassiivuja siveltiin oljylla ja grillattiin, tuli kieltamatta aika hyvannakoisia lisakkeita. Itse laitoin taannoin tuoretta ananasta kanagrillivartaisiin, kylla se sopi sinnekin. Aitini teki 80-luvulla tosi hyvaa ananaspiirakkaa jossa oli lisaksi pahkinarouhetta, siis kyseessa oli sellainen uunipellinen, samoin keikauskakku kirsikoineen oli tuttu juttu noina aikoina. Joskus Lastenkodinkadulla asuessani ystavat tulivat luokseni dinnerille kauppakassien kanssa ja eraan ystavani mies joka silloin muistaakseni tyoskenteli Ruoholahden S-marketin apulaismarketpaallikkona teki aivan loistavaa carpacciota tuoreesta ananaksesta jalkkariksi.
 
Itse tykkaan kovasti syoda ananasta sinallaan, toki myos drinkkeja on kiva tehda, vaikkapa pina coladaa voisi tehda pitkasta aikaa itse. Kuulisinkin mielellani myos muiden vinkkeja mita tehda ananaksesta eli sana on vapaa!