Viime aikoina ei juuri ole tullut tehtya pastaruokia mutta tama on maailman yksinkertaisin ruoka, alkujaan resepti on Jyrki Sukulan keittokirjasta.
 
Kylmasavulohta
Kermaa
Pastaa
 
Lisaksi jos haluat ja jos on:
Sipulia/Purjoa kuullotettuna
Tillia
Valkoviinia
Konjakkia
Mustapippuria
Suolaa
Parmesania
 
Valmista ensin kastike. Heita purkki (ruoka)kermaa pannulle ja anna kuumentua, lisaa joukkoon kylmasavulohta suikaleina. Kuumenna. Keita haluamasi pasta, tuorepastan kypsyy nopeasti jos kiire, esimerkiksi pinaattifettuccine. Sekoita kastike pastan joukkoon ja nauti hyvan valkoviinin kera!
357022.jpg
Jos haluat tehda ruuan monimutkaisemmin, kuullota ensin sipulia pannulla voissa, lisaa kerma, halutessasi valkkaria ja konjakkia seka mausteita. Suola ei ole kastikkeessa valttamaton silla kylmasavulohi on suolaista itsessaan. Annoksen voit koristella parmesan-juustolla; itse en pida purkkikamasta mutta juuston voi joko itse raastaa tai vuolla ohuiksi lastuiksi.