Aina pitaisi maistaa uusia ruokalajeja, lampaanaivosalaatti iftarilla on jo klassikko. Eraalla iltana buffassa oli paistettuja lampaankielia. Piti tietysti maistaa, vaikutelma oli sitkea ja rasvainen joten kokeilu jai yhteen kieleen mutta eipahan jaanyt harmittamaan!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tosi positiivinen kokemus oli alunperin ilmeisesti palestiinalainen mabloba tai makloube eli keikauspata vapaasti arabiasta kaannettyna (vrt. keikauskakku). Padassa on sesongista riippuen lammasta tai kanaa, munakoisoa ja/tai kukkalaalia seka mahdollisesti myos muita vihanneksia. Munakoisopalat on aseteltu padan pohjalle, paalle riisia ja lihaa ja kun ateria on valmis haududuksen jalkeen niin se keikautetaan ympari jotta munakoisot ovat paalimmaisena. Aivan mielettoman hyvaa! Suosituksena nauttia maustamattoman jugurtin ja omenamehun kera. Viela en ole loytanyt sopivaa respetia, videossa on kehnohko esitys ko. aterian valmistuksesta mutta eikohan tama tasta...