Kyökki siirtyi jahtisataman ääreltä noin vuosi sitten joen rannalle eli ruokamaailmaa on tullut tullut seurattua sveitsiläisestä vinkkelistä. Pääosassa tietysti sulatettavat juustot ja paikalliset viinit mutta myös muut herkut kuten vaikkapa Birchermüesli ja Spätzli joita tosin jonkin verran sovellan Skandi-kokkaukseen.

 

Täydellisen Birchermüeslin resepti on vielä hakusessa mutta ainakin siihen tulee karkeaksi raastettua omenaa ja tuoreita vadelmia! Omenista puheenollen omenoita on joka paikassa ja päivittäin jaossa myös työpaikalla. En ole missään muualla törmännyt kadulla tai junassa niin moneen omenaa rouskuttavaan ihmiseen kun Zurichissä mutta omenathan ovat terveellisiä!

 

Liha on valtavan kallista, alkujärkytys oli huonolaatuinen jauheliha CHF 18 / kg, CHF/EUR kurssi lähes yksi yhteen eli kalliihkossa Suomessakin hyvää jauhelihaa saa puoleen hintaa tuosta. Kovasti pitämäni Lahisten Kartanon Simmental jauheliha suoramyyntinä taitaa olla EUR 11 / kg.

 

Mihinkään elämää parempaan kalaan en ole törmännyt vaikka järven äärellä paljon vietänkin aikaa. Ja myös kala on hinnoissaan, lohta tarjouksesta CHF 39.90 kg…

 

Raaka-aineista riippuen kotikokkaus on mennyt kovasti kasvispainotteiseksi, ulkona syödessä toki maistuu mikä vaan ja lounaalla monesti sitten intialaista lentilkeittoa, kana/tonnikala salaattia tai työmaaruokalassa kunnon tuhtia kanttiiniruokaa, myös tartaria on tarjolla miltei viikottain, tosin itse en oikein miellä sitä lounasruuaksi ainakaan ilman punaviiniä. Zurichissä on myös maailman vanhin kasvisravintola Hiltl jossa aivan loistava noutopöytä, tosin paneroituja juurisellerin viipaleita en ole vielä tohtinut maistaa kun on niin montaa muutakin herkkua.

 

Sveitsiläinen suklaa on myös oma lukunsa, en ole vieläkään osannut päättää onko sveitsiläinen vai belgialainen parempaa, toki myös virolaisen Kalevin suklaat ovat todella hyviä! Ja Lindtin tehtaanmyymälä Zurich-järven rannalla on tuttu paikka.