Iltana eraana paatin tehda jaakaapissa lojuvalle varhaiskaalille jotain. Tietysti kasilla ei ollut mitaan keittokirjaa joten vain pilkoin kaalin pieniksi ja pistin pataan. Koska kyse oli ns. uudesta kaalista, se pehmeni suht koht nopeasti. Paiston jauhelihaa ja sipulia pannulla ja lisasin suolaa ja mustapippuria. Laitoin uunivuokaan kerroksittain kaalia ja lihaa ja sekoittelin. Olisin halunnut lisata kermaa mutta kun sita ei ollut, lisasin kaalin keitinliemeen kananmunan ja kaadoin se kaaliseoksen paalle. Laatikko oli uunissa +175 vajaan tunnin. Oli hyvaa Ikeasta hankitun vahasokerisen puolukkahillon kera! Taas kerran yksi naita helppoja ruokia; jostain syysta kaalilaatikko oli myos edesmenneen koirani suurta herkkua!
126317.jpg
Taitaa tuo sana varhaiskaali tulla Suomesta, taalla kun uutta kaalia saa ympari vuoden. Mutta kylla kaali oli toisenlaista kun sellainen joka on ollut puoli vuotta kellarin suojissa... Pitaisi varmaan kokkailla useammin kaaliruokia, ns amerikkailainen kaalisalaatti coleslaw on suuri suosikkini. Toiset ihmiset eivat voi sietaa edes kaalin tuoksua mutta onneksi mina en kuulu niihin!