403040.jpg
Punasipuliruokia pahkaillessani paadyin taloushallintoon juttelemaan intialaisen senior accountantimme kanssa ja han sanoi etta jos minulla on ylijaama punasipuleita, seuraavaa ohjetta kannattaisi kokeilla, sopii hyvin aamiaiseksi, lounaaksi, iltapalaksi...
 
125g pieneksi pilkottua punasipulia
1/2 cm raastettua inkivaaria
1 pieni vihrea chili
4 munaa
oliivioljya
Yrtteja koristeeksi
Hapanmaitotuotetta tarjoiluun
 
403041.jpg
Kuullota punasipuli, inkivaari ja chili ojyssa, lisaa munat ja paista haluamaasi kypsyysasteeseen. Koristeeksi kaytin lehtipersiljaa, myos korianteri voisi toimia oikein hyvin!
 
Kayttamani chili toi maksimaallisen tulisuuden,  olisin voinut kayttaa vahemmankin. Tulisuuden vuoksi chilin kanssa kannattaa tarjota jotain hapanmaitotuotetta kuten jugurttia, ranskankermaa tai omassa tapauksessani labnehia. Mm. meksikolaisessa keittiossa sour cream on hyvin yleinen chilin kumppani, subcontinentilla taas kaytetaan jugurttia. Ohessa kayttamaani chilia, luin jostain etta mita pienempia ovat, sita tulisempia ovat.
403038.jpg
Paistosta jai hieman seuraavaksi paivaksi ja jotain hassua paasi tapahtumaan yon aikana, punasipulista lahti vari ja ruoka ei ollutkaan enaa niin kovin esteettisen nakoista. Yleensahan hapon kayttaminen auttaa varin sailymiseen mm. viinietikka parsakaalia keitettaessa tai lime guacamolea valmistattaessa. Mita voisi kayttaa tassa tapauksessa?
 
Tuo happokysymys saattaa olla samanmoinen mysteeri kuin se miten sipulista saa helposti kuoret pois ja milloin se ei itketa. Itse huuhtelen sipulit seka kuumalla vedella (helpottaa kuoren irtoamista) seka kylmalla vedella (vahentaa itketysta) vai meniko se nyt sitten toista pain...