Amerikassa kouluja kayneena ja toita tehneena tietysti myos paikalliset juhlapaivat ovat tuttuja. Vuoden suurin perhejuhlahan on marraskuun viimeisena torstaina vietettava Kiitospaiva, edes joulu ei ole niin tarkea (tai tietysti lahjat ovat!). Kiitospaivan poydassa on perinteisesti kalkkunaa; itse juhlistin Kiitospaivaa hieman yksinkertaisimmin nauttimalla savustettua kalkkunaa karpalohillolla ja brie-juustolla; aivan mielettoman hyva kombinaatio!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muita kiitospaivan poydasta tuttuja ruokia on bataattilaatikko jossa paalla vaahtokarkkeja, hawaii-salaatti (ananasta, majoneesia, vaahtokarkkeja etc) seka tietysti pumpkin pie – eli kurpitsapiirakka kermavaahdolla, mausteidensa vuoksi hyvin jouluinenkin! Vaahtokarkkien kayttamista joka paikassa en oikein ymmarra mutta maassa maan tavalla!

 

Joulu tosiaan tekee tuloaan kovasti, tosin meilla on sita ennen runsaasti vapaata UAE National Dayn ja Eidin vuoksi. Johonkin valiin pitaisi mahduttaa ystavien Xmas party Palm Jumeirahissa; johon kuulemma pitaisi saada tilattua ginger breads jostain… Ilmoitin etta mina voin tehda tai ainakin voin tehda piparitaikinaa josta sitten yhdessa voisimme askarrella… Tai jos tulee paniikki, niin aina voi vierailla Ikeassa. Myos glogia tulee tarjolle, tosin talla kertaa gluehweinini Keski-Eurooppalaisten toimesta. Ihanaa!!!

 

Jo "perinteiseksi" muodostunut naisten joululeivontailta jaanee valiin tana vuonna kaikenlaisten kiireiden vuoksi. Lisaksi kantavana voimana mukana ollut kaimani ei ole enaa maisemissa lainailemassa extra-pelteja etc vaan puuhailee siella jossain Espoon suunnilla.

 

Kovasti taas kaikkea surullista tapahtunut ympari maailmaa tai siis ainakin Aasian suunnalla; Bangkokin lentokentta on ollut suljettuna puhumattakaan Mumbain kahinoista. Kovasti olen mielinyt Mumbaissa kaymaan mutta talla hetkella Intian viisumini ei ole voimassa ja pitaisi hakea uusi ja se on taas oma haslinkinsa. Suomen passilla matkustettaessa on se hyva puoli etta viisumia tarvitaan harvoin; Intia ja Venaja taitaa olla miltei ainoat mihin sita oikein pitaa anoa, niin ja tietysti Kiina. Saudeissa en ole viela kaynyt mutta jopa Teheranissa viisumin saa on arrival.