Koska kaapissani lojui seka kukka- etta parsakaalia, paatin talla kertaa gratinoida ne nopeasti uunissa, parsakaalihan on yksi lempivihanneksistani. Tama ruoka lienee myos low-carb osastoa silla jauhoja ja kevyttuotteita ei kayteta!
 
Kukkakaalia
Parsakaalia
Suolaa
Kermaa
Juustoa
 
Hoyryta kokonaisia kaaleja hetken aikaa suolalla maustetussa vedessa, ei taysin kypsaksi mutta napakaksi (parsakaalista kannattaa leikata varsi pois jotta kaalit ovat saman korkuisia). Lammita kerma. Lisaa joukkoon juustoa joko raasteena tai pienina paloina, lamminta niin kauan etta juusto on sulanut. Itse kaytin pakastamiani ylijaama paloja cheddarista ja rasvaisesta edamista. Laita kaalit uunivuokaan ja kaada kastive paalle, voit myos lisata juustoraastetta. Gratinoi 200-asteisessa uunissa kunnes saavat varia. Voit nauttia sinallaan tai vaikkapa pihvin lisakkeena.