Eri lentoyhtiot tarjoavat erilaisia "herkkuja" pilvien ylla, tai nykypaivana vain toiset lentoyhtiot tarjoavat, monesti saa vain maksullisen menun kateen. Pitaisi varmaan ruveta kuvaamaan tarjottuja aterioita kun aina silloin talloin tulee reissattua. Innostuin aiheesta kommentoituani Pastanjauhajille muutamia kokemuksiani.

 

Finnairilla on tasainen sampylalinja, tosin piccolopullo kuohuviinia hieman kompensoi standarti-ateriaa. Valilla sampyla on avuttoman pieni, kerran siela valissa oli vain pieni nelio Emmental juustoa, rehut olivat taitaneet loppua kesken... Kamalin ateriamuisto kotimaisesta lentoyhtiosta on Euroopan lennoilla tarjottu kana-nuudelihassakka, ts. pari onnetonta kanasuikaletta patkaspagetin kera, olen muuten joutunut / saanut aika monta kertaa ko. juttua aterioida!

 

Aikanaan tilauslennoilla oli kiva saada kotimaahan pain tullessa aina lihapullia ja ruisleipaa, en tieda onko viela nain mutta ainakin noin oli niihin aikoihin jolloin koneen laskeutuessa aina taputettiin...

 

Viime aikaisista lennoista iloinen yllatys oli Aeroflotin suhteellisen monipuolinen dinner Dubain lennolla; beef/fish vaihtoehto, salaatti juustolla ja kinkulla naminami-majoneesikastikeen kera, pala tummaa leipaa, sampyla sulatejuustoa, virolaista voita, suklaajalkkari etc. etc. Lisaksi tarjolla oli Tropicana-mehua, siis sellaista hiutaleista, tosi hyvaa!

 

Yleensa kannattaa tankata ennen lentoa loungessa, Dubaissa tietysti on aivan loistava buffa-poyta, tosin jaatelo oli viime kerralla poistettu valikoimista juuri sita olisi ollut niin kiva syoda…<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Miten tarkea ruoka-ja juomatarjoilu yleensa sitten on? Tietysti jos lipun saa paljon halvemmalla niin omat evaat voi ottaa mukaan. Hyva esimerkki halpalentoyhtiosta on Air Arabia jossa ostettavat ovat jopa kohtuuhintaisia, tosin viimeksi ciabattani unohdettiin laskuttaa.

 

Etihadin economyssa oli kolme aamiaisvaihtoehtoa, aivan loistavaa, valitsin Mixed Grillin jossa oli sisafiletta, kanaa, makkaraa ja muita kivoja juttua. Austrian Economyssa aamiaisella saa maustamatonta jugurttia, sekin on maistuvaa!

 

Busineksessa on valilla nautinto juoda shampanjaa lapi aterian, tosin hieman riippuu mista tulossa ja minne menossa…

 

Koska en ole laaketieteellisesti ruokarajoitteinen, nirso kyllakin en ole viela kokeillut lentoyhtioiden erityisaterioita. Tosin ei ne kovin haavilta yleensa nayta. Ainakaan perusvalikoimasta ei tunnu loytyvan sellaista mika kovasti minua miellyttaisi. Tietysti kalalautanen kavisi tai sitten annos jossa on vain kaikkea hyvaa, olisikohan se low-carb tarjotin?