Viime viikonvaihteen Friday-lehdessa oli majoneesin ohjen ja olen jo pitkaan ajatellut tehda itse Ceasar-salaattia alusta pitaen.
 
Majoneesi:
 
2,5 dl oljya
2 munan keltuaista
2 tl sitruunanmenua
0,5 tl suolaa, mustapippuria ja dijonsinappia
 
Sekoitin keltuaiset ja mausteet sauvasekoittimella ja aloin lisaamaan oljya ja sitruunanmenua. Kaikki naytti menevan aivan hyvin mutta viimeisen oljylorauksen lisattyani koko juttu juoksettui. Asian ilmeisesti saisi viela korjattua mutta koska tarkoituksenani oli tehda majoneesi nimenomaan salaattia varten, paatin kayttaa juosettunutta. Ohessa kuva juoksettuneesta majoneenista, ei kovin esteettista! Lisaksi hieman askarruttaa mika on kaikkein paras oljy majoneesia varten, kaytin auringonkukkaoljya mutta ei liene kaikkein parhain kun mielestani oli hieman oudoin makuista! 51835.jpg