Tykkaan tehda itse juustohampurilaisia ja lisaksi olen sen verran juntti etta tilaan "hienommassakin" paikassa hampurilaisen, on se vain niin hyvaa. Lapsuudessa uimahallireissun kohokohta saattoi olla grillihampurilaisella kayminen, olisiko Snack ollut silloin joku ketju, suuria kansainvalisia ei meilla pain silloin tunnettu. Kaliforniassa ihastuin In-N-Out ketjun hampurilaisiin, olivat siis itse tehtyja ja samoin ranskalaiset olivat tosi ihania, kuorivathan he perunatkin itse, ei siis mitaan pakkaskamaa.
 
Opiskeluaikana tutustuin McDonald'sin maailmaa ja suosikkejani ovat edelleen McFeast seka El Maco jos sita jostain sattuu saamaan. Eras hyva hampurilaismuisto tulee myos mieleen Bostonin lentokentalta, en kylla mitenkaan muista mika paikka oli kyseessa mutta hyvaa oli, grillilieskat vain nakyivat keittiosta! Ulkomaanmatkoilla viehatyin myos Burger Kingin Whopper Junioreihin. Pidan paljon enemman jauhelihasta kuin prosessoidusta kanasta eli kanaketjut eivat ole suosikkejani, tosin Kiinassa valinnanvarana oli lankkariruuan suhteen Hard Rock Cafe, Makkari ja KFC eli kanapurilaisiakin tuli joskus syotya. Yksi parhaista hampurilaisensyntipaikoista on Hotelli Washingtonin Sky Terrace aivan siina Valkoisen Talon vieressa jossa tuli aina silloin talloin lounastettua.
 
Hampuraisravintoloiden valikoima on vuosien mittaan kehittynyt, joskus 90-luvun puolessa valissa vain Ruotsissa sai makkariaterian kera salaatin, Suomeenhan salaatit rantautuivat vasta myohemmin. Useimmiten kuitenkin haluan ateriani ranskalaisten perunoiden kera, varsinkin jos syon paikan paalla, salaatti tosin sopii paremmin mukaanotettavaksi. Ranskalaisten kanssa on ehdottomasti oltava ketsuppia, pippuria ja majoneesia; Dubaissa mistaan ei dipeista ei joudu maksamaan extraa kuten vaikkapa Suomessa, joskus olen Saksassa maksanut kepsupistakin... Juomaksi siis Diet Coke tai vaniljapirtelo, mukaan tosin yleensa otan appelsiinimehun, varsinkin Makkarin kayttama Minute Maid on oikein hyvaa!