En osaa ottaa valokuvia enka kirjoittaa miten tehdaan ruokaa... Ruokaa laittaessani olen suuripiirteinen, vaikka ostin upean digitaalivaaon, olen lahinna kayttanyt sita muuhun kuin ruoka-aineiden punnitemiseen. Leivonnassahan mitat ovat tarkeita mutta melkein kaikessa muussa voi sooloilla; jos kaapissa ei ole jotain tiettya raaka-ainetta niin korvataan se toisella tai jatetaan pois.
 
Olen varmaan aina ollut jonkin verran nirso mutta toisaalta olen aina syonyt lahes kaikkea; "pienena" en tykannyt sisaelimista, kananmunista sellaisenaan enka sienista. Kaikkea noita ilman tulee kylla toimeen. Nykyaan syon periaatteessa kaikkea, tosin valtan valmistuotteita ja eineksia (vai ovatko nuo niinkuin sama?). Virallisesti en ole millekaan allerginen mutta kiwi-hedelmia en mielellani syo pelkastaan, menee kylla hedelmasalaatissa jos joukossa sattuu olemaan. Sama koskee raakaa paprikaa / lisaaineellista paprikaa; kuorittu kypsa menee mutta joskus tulee ikava olo. Kaikkein inhottavin olo tulee esimerkiksi valmistuotteista. Suomen armeijan sapuskoita syotyani aina tuli etova olo lihaliemijauheen kaytosta, en tieda mita ainetta siihen laitetaan mutta omassa keittiossani ei ole varmaan kymmeneen vuoteen ollut liha-, kasvis-, kana- tms. liemikuutioita, ei vaan uppoa. Samoin eras ystavani oli pistanyt lihapullataikinaan sipulikeittopussin ja allo olo tuli taas.
 
Valilla ulkona syominen on hyvin vaativaista silla teen mielummin sapuskat itse kuin syon tukkuvalmissapuskaa. Tosin Dubaissa monissa ravintoloissa safkat tehdaan alusta alkaen itse toisin kuin Suomessa. Poikkesin kevaalla katsomassa Aulangon kylpylassa ja illallisbuffassa taisi miltei kaikki safkat olla suoraan tukusta, monia valmissalaatteja mm..
 
Ollessani aikanani seurakunnan keittiossa toissa tormasin mita ihmeellisimpiin allergioihin, esimerkiksi kuinka joku voi olla keitetylle porkkanalle allerginen mutta voi syoda raakaa, eikos kypsentaminen miedonna vihannesta? En ole kuullut etta kukaan olisi sienille allerginen mutta monet eivat pida niista. En itsekkaan mielellani syo mitaan purkkiherkkusienia... Joku aika sitten tein lasagnea ja satuin heittamaan jauhelihapohjaisen kastikkeen sekaan myos muutama ylijaamaherkkusienen, siis tuoresellaisen. Eras miespuolinen ystavani ronkki sienet tosi tarkasti lasagnen joukosta pois. Mielestani omituista mutta tapansa kullakin...