Olin viikonvaihteessa opettelemassa perinteista UAE kokkailua. Kurssi oli jonkinmoinen pettymys ja ruoka ei ollut mitaan erityista. Olen suuri libanonilaisen keittion fani ja yleensa libanonilainen ruoka mielletaan koko arabialaisen keittion kattavaksi. Perinteisessa emiraattikeittiossa kaikki ruoka on hyvin kypsytettya, juontaa juurensa historiaan kun aavikon lapi kuljettaessa kaiken piti olla hyvin sailyvaa...

Arabialainen kahvi saattaa olla sahramilla ja kardemummalla maustettua; norjalaiset kurssikaverini totesivat sen olevan joulukahvin tapaista mika piti paikkansa. Kahvi keitetaan pannukahvimenetelmalla eli saa kiehahtaa kolme kertaa ja sitten annetaan selkiytya. Lisaksi kahvi on todella laihaa eli ei yhtaan minun makuuni (suodatinkahvia kun en juo, espressopohjaiset menevat pienissa maarin), onneksi sita tarjotaan yleensa vain se sormuksellinen.

Paaruuaksi oli lammasta; en ole koskaan kasitellyt niin rasvaista lihaa ja hommani oli leikata lampaanpaloista liika rasva pois, about 50/50 oli rasvasuhde. Lammasta keitettiin vedessa ja sitten lisattiin taatelien, rusinoiden ja joidenkin muiden hedelmien liotusvetta. Lisaksi lisattiin keltaisia rusinoita seka paljon oljya! Padan tarkoituksena oli hautua monta tuntia mutta ajan puutten vuoksi hauduttaminen jai vahemmalle, padan olisi voinut myos suurustaa vehnajauhoilla mutta sekin jatettiin tekematta.

Lammaspadan kera valmistettiin riisia. keitettya riisia jota vatkattiin vimmatusti ja kun se oli sopivan liimamaista joukkoon lisattiin paloiteltua kanaa ja ko. sotku tarjottiin sitten pada kera! Ketsupin kera olisi kenties maistunutkin...

Jalkkariksi tehtiin sahrami-sokeriliemi-ruusuvesi-jauho-oljya-juttua. En voi sietaa ruusuvetta joten jalkkarikaan ei ollut makuuni...

Vaikka asunkin Arabiemiraateissa, en ole ko. perinteisen keittion kannattaja. Libanonilainen ruoka tahnoineen etc. on ylihyvaa!