Saimme eraana iltana suomalaisen ystavani Marin kanssa idiksen etta pitaisi jarjestaa suomalainen kevatpoyta, ts. sellainen mita esimerkiksi yo-juhlissa tarjotaan. Tarjolle tuli karjalanpiirakoita munavoilla, salaatteja, pienia piirakoita, juustokakkua etc. Itse lupauduin tekemaan voileipakakun, inspista odotellessani en osannut paattaa millaisen teen ja lopulta tein aivan perusjutun. Kaytin seka tummaa etta vaaleaa leipaa, pariin valiin savuliha-punainen-paprika tahnaa, toiseen pariin sinihomejuusto-ananas-persilja tahnaa. Tahnan raaka-aineeksi kaytin kahta erilaista maustamatonta tuorejuustoa, labnehia ja maustamatonta jugurttia. Samaa tahnaa pistin viela kakun paallekin. Kakkua en kostuttanut millaan ja mielestani siita tuli muutenkin liian kostea. Kayttamani savuliha oli yllatys yllatys pakastimesta kaivettua savustettua hirvipaistia joka on mielestani aivan mielettoman hyvaa. Kaikkein paras varmaan tulee jos leikkaa vuokaleivan pitkittain viipaleiksi mutta olosuhteista johtuen kaytin ihan paahtoleipaa ja realia vastaavia paloja. 

101683.jpg

Kakun koristelin vasta kylapaikassa silla yllattain kun en omista mitaan tupperwaren voileipakakunkuljetuslaatikkoa, katsoin turvallisemaksi vieda vain kuorutetun kakun mukanani silla taas kerran sattui hulluna ajava taksikuski kohdalle.

101685.jpg

Koristeeksi laitoin lisaa hirvea, kirsikkatomaatteja, viinirypaloita ja tosi hyvia pikkuparsoja. Olisi voinut enemmankin koristella mutta en ottanut mukaan mitaan yrtteja joita olisi voinut ripotella reunoille (tassa tapauksessa ehka persiljaa tai ruohosipulia), juustoraastetta en tykkaa laittaa silla tykkaan syoda juuston juustona. Talla kertaa jatin myos paadyt paallystamatta silla yleensa ensimmaisena kakkua ottava saa todella paallystetyn palan, ajattelin etta leikataan siita kuitenkin!