Vuosia sitten pongasin Kodin Kuvalehdesta seljankareseptin, lehti on jossain hyvassa tallessa muuttojen jaljilta mutta olen yrittanyt tehda seljankaa ihan ulkomuistista, viimeksi valmistin sita joskus joulukuussa kun Dubaissa oli kovin viilea sateiden vuoksi. Talla hetkellahan yolampotila voi laskea +15 asteen tienoille ja paivalla on sitten reilua paria kymppia. Tama tarkoittaa sita etta esimerkiksi aamulla monet ihmiset ovat pipo paassa. Itsekin mielellani kaytan saappaita ja pitkahijaisia ja Suomessa huomasin etta paa jaatyi minullakin nollakelissa, pipo ja huppu olivat tarpeen!
 
sipulia
porkkanaa
fenkolia
purjoa
tippa vetta / oliivi
1l tomaattimehua
kalaa
sitruunamehua
oliiveja
suolakurkkua
tillia
mustapippuria
suolaa
smetanaa
305577.jpg
Pienenna kasvikset reiluiksi paloiksi. Voi kuullottaa ne oliivioljyssa tai kiehattaa tipassa vetta. Lisaa tomaattimehu. Kun porkkanat ovat miltei kypsat, lisaa kala fileoituna ja suupaloiksi paloiteltuna. Lohi sopii todella hyvin ko. keittoon, myos ne pakastealtaasta loytyvat lohikuutiot. Joskun valmistin sopan haukifileesta, viimeksi hammourista. Aina on tullut hyvaa. Kun kala on kypsynyt muutaman minuutin jalkeen, lisaa noin puolen sitruunan mehu, pala suola/maustekurkkua kuutioina seka kymmenkunta oliivia; itse tykkaan kayttaa paprikataytteisia vihreita oliiveja puolikkaiksi leikattuina. Mausteeksi tillia, suolaa ja pippuria. Tarjoilla voit myos smetanan / ranskankerman kera, mutta maistuu se ilmankin. Keitto muuten paranee vanhetessaan!