En ole koskaan oikein tykannyt kaupan tuorejuustoista; jopa jenkki Philadelphia maistuu liian rasvaiselta suussani. Ainoa oikea juusto juustokakkuun on taas mascarpone. Buenos Airesissa paasin maistamaan kotitekoista tuorejuustoa ja olin myyty!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1,5 l taysmaitoa

45ml valkoista viinietikkaa

 

Huuhtele kattila kylmalla vedella (tama helpottaa sita ettei maito juutu niin helposti kiinni). Kaada maito kattilaan ja laita keskilampoiselle keittolevylle. Pian hoyryn pitaisi nousta pinnalta ja pienten kuplien ilmestya. Lampotilan pitaisi olla 82 - 85 astetta eli juuri ennen kuin se alkaa kiehumaan (mittari siis tarpeen!). Ota kattila levylta ja lisaa viinietikka.

 

Sekoita kevyesti ja jata lepaamaan viideksi minuutiksi. Taman jalkeen heran olisi pitanyt erottua; nostele juusto reikakauhalla valumaan kankaalla vuorattuun siivilaan. Purista nyyttia ja laita pariksi tunniksi jaahtymaan jaakaappiin. Herasta sitten voikin tehda vaikka sampyloita!

 

Vaihe 1: pienia kuplia pinnassa & hieman hoyrya = lampotila lahella oikeaa

1258457.jpg

 

Vaihe 2: viinietikka lisatty ja heti hera alkoi erottumaan

1258458.jpg

 

Vaihe 3: Valmista ricottaa

1258460.jpg

 

Taas kerran oikein erinomaisen helppo juttu kunhan saa vaan aikaiseksi! Lampomittariksi suosittelen Ikean digitaalista paistimittaria.