Etiketti-lehdessa 3/2007 oli houkuttteleva tomaattikeittoresepti jota hieman sovelsin:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Keitto:
4 kypsaa tomaattia
2 prk kuorittuja tomaatteja
4 valkosipulin kyntta
Oliivioljya
Suolaa
Pari tomaattipurkillista vetta
1 dl kuohukermaa tai 100g pehmeaa vuohenjuustoa
Timjamia
Mustapippuria / pippurisekoitusta
Taikinakuori:
2 dl vehnajauhoja
½ tl kuivahiivaa
Ripaus suolaa
1 tl Provencen yrttisekoitusta
1 rkl oliivioljya
1 dl lamminta vetta
Koristeluun:
Mustia oliiveja
Timjamia
Pinjansiemenia
Oliivioljya
Valmista ensin kansitaikina. Sekoita jauhot ja hiiva, lisaa joukoon suola, yrttisekoitus, oliivioljy ja reilusti kahdenlampoinen vesi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja siirra noin tunniksi kohoamaan.
Voit kaltata tomaatit keittoa varten, itse en sita tehnyt, tasta johtuen valmiissa keitossa oli hieman kuorenjamia. Leikkaa tomaatit, sipuli ja valkosipulit lohkoiksi. Kuullota lohkoja oljyssa ja ripottele hieman suolaa pinnalle etta maut alkavat irrota. Lisaa vetta ja keita noin puoli tuntia.
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta kermalla, timjamilla ja pippurilla, lisaa tarvittaessa ripaus suolaa.
Kaada keitto uuninkestaviin kuppehin. Leikkaa kaulitusta taikinasta halkaisijaltaan noin 2 cm suurempia kiekkoja kuin kulhot ovat. Leikkaa kiekkojen keskelle pieni hoyryreika. Voit koristella taikinakannet yrtinlehdilla, oliivipaloilla ja pinjansiemenilla. Painele kannet sitten hyvin keittokulhon reunoja vasten. Voitele oliivioljylla.
Paista leipakannet rapeaksi 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Itse en ehtinyt tekemaan leipataikinaa lainkaan silla uuni oli toisessa kaytossa joten tomaattikeitto tuli ilman kuorta ja uunistusta vain lautasella. Tarjoiluvaiheessa lisasin vuohenjuustosilman joka toi kivasti potkua tomaattikeittoon! Alkuperaisessa ohjeessa vuohenjuusto sekoitettiin jo keiton joukkoon kerman asemasta, kaikkea sopii kokeilla.
Koska leipakuorta ei ollut, tarjosin keiton Santa-Marian Naan leivan kanssa jonka lisana oli Tzatzikia Partaaijan purkin reseptin mukaan, ei siis aivan raitaa intialaisittain mutta vahan sinne pain.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.