1231302.jpg

 

Etiketti-lehdessa 3/2007 oli houkuttteleva tomaattikeittoresepti jota hieman sovelsin:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Keitto:

4 kypsaa tomaattia

2 prk kuorittuja tomaatteja

4 valkosipulin kyntta

Oliivioljya

Suolaa

Pari tomaattipurkillista vetta

1 dl kuohukermaa tai 100g pehmeaa vuohenjuustoa

Timjamia

Mustapippuria / pippurisekoitusta

 

Taikinakuori:

2 dl vehnajauhoja

½ tl kuivahiivaa

Ripaus suolaa

1 tl Provencen yrttisekoitusta

1 rkl oliivioljya

1 dl lamminta vetta

 

Koristeluun:

Mustia oliiveja

Timjamia

Pinjansiemenia

Oliivioljya

 

Valmista ensin kansitaikina. Sekoita jauhot ja hiiva, lisaa joukoon suola, yrttisekoitus, oliivioljy ja reilusti kahdenlampoinen vesi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja siirra noin tunniksi kohoamaan.

 

Voit kaltata tomaatit keittoa varten, itse en sita tehnyt, tasta johtuen valmiissa keitossa oli hieman kuorenjamia. Leikkaa tomaatit, sipuli ja valkosipulit lohkoiksi. Kuullota lohkoja oljyssa ja ripottele hieman suolaa pinnalle etta maut alkavat irrota. Lisaa vetta ja keita noin puoli tuntia.

 

Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta kermalla, timjamilla ja pippurilla, lisaa tarvittaessa ripaus suolaa.

 

Kaada keitto uuninkestaviin kuppehin. Leikkaa kaulitusta taikinasta halkaisijaltaan noin 2 cm suurempia kiekkoja kuin kulhot ovat. Leikkaa kiekkojen keskelle pieni hoyryreika. Voit koristella taikinakannet yrtinlehdilla, oliivipaloilla ja pinjansiemenilla. Painele kannet sitten hyvin keittokulhon reunoja vasten. Voitele oliivioljylla.

 

Paista leipakannet rapeaksi 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

 

Itse en ehtinyt tekemaan leipataikinaa lainkaan silla uuni oli toisessa kaytossa joten tomaattikeitto tuli ilman kuorta ja uunistusta vain lautasella. Tarjoiluvaiheessa lisasin vuohenjuustosilman joka toi kivasti potkua tomaattikeittoon! Alkuperaisessa ohjeessa vuohenjuusto sekoitettiin jo keiton joukkoon kerman asemasta, kaikkea sopii kokeilla.

 

Koska leipakuorta ei ollut, tarjosin keiton Santa-Marian Naan leivan kanssa jonka lisana oli Tzatzikia Partaaijan purkin reseptin mukaan, ei siis aivan raitaa intialaisittain mutta vahan sinne pain.