Taas hetken mielijohteesta lahdin lomareissuun; alunperin kiinnosti lahtea Nairobiin Emiratesin tarjousten perassa mutta huomasinkin etta suoraan Zanzibarille paasee paljon edukkaammin kuin vaikkapa Mombasaan joten hommasin Kenya Airwaysilta liput Nairobin kautta Zanzibarille.
 
Koneessa ei ollut paljon valkoisia matkustajia, matkatavarakiintiot olivat ruhtinaalliset, tosin monet afrikkalaiset raahasivat hirveita maaria tavaraa, tosin olivat minunkin sukelluskamani aikas painavat kasimatkatavaroissa. Dubai-Nairobi lennolla jokaiselta matkustajalta loytyi tv-ruutu (siis viihdejarjestalma koneessa, ei sentaan kasimatkatavarana...) ja tarjoilu pelasi kuten joskus toista kymmenta vuotta sitten eurooppalaisilla lehtoyhtioilla; GT:ta pyydettaessa sai 2kpl 5cl Bombay pulloa tonicin kera, myos pahkinoita sai paria eri sorttia. Ruokia oli kolmea eri vaihtoehtoa, samoin sampyloita pikkukoneessa Nairobi-Zanzibar valilla; oli oikein miellyttava kokemus. Nairobin kenttakin oli aivan ok, tax-free kauppoja oli monia ja eraassa pongasin pullon KOSKENKORVA VODKAA, en olekkaan aikoihin sellaista nahnyt, hinta USD10 ja vieressa Marabou-levy USD7!
476124.jpg
Pikkukone valilla Nairobi-Zanzibar ohitti Kilimanjaron ja seuraavalla reissulle haluan sitten Kilimanjaron vaellukselle ja safarille, olen kuullut etta loppukesa olisi oikein hyvaa safariaikaa...
476142.jpg
Hotellin kuski tuli hakemaan kentalta maasturilla joka olikin sitten tarpeeseen silla viimeiset muutama kilometria paatielta olivat aivan kamalia; en ole Suomessa nahnyt mitaan mettaautotietakaan niin huonossa kunnossa, kivikkoa etc mutta perille paastiin, tosin tuon kokemuksen jalkeen en poistunut hotellista teitse kuin paluumatkalla takaisin lentokentalle, tosin veneitse teinkin sitten monta reissua...
 
Saat suosivat, vain yhtena paivana ukkosti jonkin aikaa, valilla oli kovinkin lammin mutta merivesi oli aivan loistavaa, alimman +28 lampotilan sain sukellustietokoneeseen. Kendwan rannalla pystyi uimaan koko paivan vuorovesivaihtelusta huolimatta, kuulemma ainoa paikka Zanzibarilla jossa nain on, vuorovesivaihtelu oli aika huomattavaa. Hotellin aamiaistarjoilu oli joka aamu about sama, tosin hyvin siita riitti energiaa paivan vesileikkeihin ja mikas sita oli nauttiessa varpaat rantahiekassa rantaravintolassa!
476130.jpg
Sukellus Scuba Don kanssa oli mielestani mielenkiintoista, helppoa ja paljon tuli nahtya, maksimisyvyys oli 18m ja taten miltei kaikki sukellukset kestivat tunnin. Lisaksi useimmat sitet olivat hyvin lahella Kendwan rantaa paitsi Mnemban atolli joka piti olla puolen tunnin pikavenematkan paassa mutta matka kestikin laskuveden ja merenkaynnin vuoksi miltei puolitoista tuntia! Sukellus Mnembassa ei ollut mitaan ihmeellista, odotin enemman mutta siella sijaitsevaan hotelliin on myos pakko joskus paasta, mm. Bill Gates vuokrasi koko saaren milleniumiksi!!!
 
Aivan mahtavia seka kovia etta pehmeita koralleita nain; tietysti myos skorpionikaloja ja leijonakaloja joita varsinkin oli Jettyn alla seka bluespotted stingrays. Muutamat inhottavat sealicet polttivat kasvoihini mutta niista ei onneksi jaanyt pidempaa haittaa. Lisaksi nain muutamia kilpikonnia, paras oli kun yksi kilpikonna uiskenteli pitkan aikaa allani ja mina en huomannut kunnes dive buddyni repi reidestani etta enko todellakaan tajua, oli meinaan iso...
476126.jpg
Ravintoloiden ruokalistalla oli yleensa today's catch eli mita paikalliset kalastajat olivat sattuneet saamaan, grillattua tonnikalaa etc, todella hyvaa! Lisakkeena tarjottiin yleensa salaattia jossa oli valkokaaluia, porkkanaa ja paprikaa raasteena oljykastikkeen kera. Eraana iltana otin avocado-mozzarella-salaatin jossa oli edella mainitun lisaksi avocado ja mozzarella viipaleita, oli muuten todella hyvaa! Samoin eraalla toisella illallisena alkupalana oli puolikas avocado jossa oli kiven kuopassa oljyviinietikkayrittikastiketta, aivan mielettoman hyva yksinkertainen herkku!
 
Juomapuolella tuorepuristetut mehut olivat loistavia kuten aina, samoin pinacoladat seka oman baarin baileys-triplesec-banaani-drinkki. Diet Cola oli tuontikamaa Dubaista, samoin monet maustekastikkeet nayttivat olevan made in UAE tai Oman, historia selittanee taman.
 
Viereisessa viiden tahden hotellissa La Gemma Dell' Estissa oli todella hyvia ravintoloita, parhaiten jai mieleen Jettyssa sijaitseva Sea Breeze jossa oli todella kaunis leipakattaus, alkupalaksi nautin hummeritartaria, mielessa kavi etta nostaako ne suoraan saaliit meresta silla olinhan itsekin sukeltanut ravintolan alla muutamaa paivaa aikaisemmin.
476135.jpg
Jos ei tykkaa vesileikeista, Zanzibar ei ehka ole oikea lomakohde, toisaalta en tieda mita muuta siella voi tehda koska itse harrastin vain kaikkea meren aarella, valilla oli kiva sitten nauttia kokovartalohieronnasta rantahiekalla! Hintataso oli suhteellisen kallis ja monet asiat olivat aika primitiivisia, sydameni sykkii edelleen Boracaylle silla nautin kovasti siita etta sain hakea latten kahvilasta ennen aamusukellukselle menoa...
 
Tyypillinen maisema Kendwassa laskuveden aikaan, koralleja on jo aivan rannalla, en tieda mita tuo uimarikin sattui kuvaan mukaan?
476136.jpg