Taas kerran Pastanjauhajat postasivat oikein mielenkiintoisesti aamiaisista. Aamiainenhan on paivan tarkein ateria ainakin jonkun sanonnan mukaan; lapsena on vanhempieni ja opettajieni kauhuksi suostunut syomaan mitaan aamulla ja en kokenut sita mitenkaan haittaavaksi tekijaksi, ei vaan kerta kaikkiaan ollut nalka ja jos kerran kouluruoka tarjottiin klo 10:40 niin miksi ahtaa aamulla itsensa tayteen?
 
Opiskeluaikojen loppupuolella aloin keittamaan puuroa, tosin sekin piti olla juuri tietyista hiutaleista, tama auttoi jaksamaan silla lounasaikana oli siina kolmen neljan aikaan iltapaivalla eli arkiaamun puuro yhdelle:
 
2.5dl vetta
1 dl isoja kaurahiutaleita
suolaa
 
Kiehauta vesi, lisaa suolaa ja hiutaleet. Kaanna levy pois sikali mikali kaytat perinteista hellaa, vaikeampi toteuttaa keraamisella- tai kaasuhellalla. Puuro on valmista suihkun jalkeen eli kun hiutaleet ovat imenneet veden, eivat liimautuneet toisiinsa. Tarjolle maidon kera.
 
Pikahiutaleista en pida ja siihen on ymmarrettava syykin, nostavat verensokerin liian nopeasti korkean GI-arvon vuoksi joten nalantunne  tulee nopeammin. Erityisen pannassa ovat sokerilla maustetut pussipuurot...
 
Arkiaamuina yritan siis edelleenkin keittaa puuroa, tosin jos olen menossa treenaamaan ennen toihin menoa, aamupalana on maustamaton jugurtti hunajan kera, laskeutuu nopeammin kuin puuro ja hunajasta saa nopeaa energiaa. Juon vain vetta, kahvit/teet saastan tyopaikalle, mehuja harvemmin koska en yleensa jaksa puristella niita aamuisin ja purkkikamasta en kovasti pida.
 
Toisinaan saatan kokata munakokkelia mukaan jota nautin aamupaivan tunteina tyopaikalla.
 
Viikonloput ovat sitten aivan erikseen, harvemmin heraan aamiaisaikaan jos en ole menossa minnekaan harrastuksiin, silloin hotkaisen nopeasti jugurttia hunajalla. Toinen juttu ovat ihanat viikonvaihdebrunssit jossa sitten tulee syopoteltya yleensa aivan liikaa.
 
Hotelliaamaiaiset ovat myos asia erikseen; minun ruokahalullani parjaan koko paivan kun nautin noutopoydasta kaikkea mahdollista. Silloin ykkosia ovat pienet makkarit munakokkelin kera, pancakes, leivonnaiset, tuoreet hedelmat ja tietysti paikalliset erikoisuudet. Kunnon aamiaiseen kuuluu tietysti tuorepuristettu mehu, perinteinen appelsiini on suosikkini mutta myos mango maistuu. Vuosia sitten nautimme Las Vegasin Excalibur-hotellissa kuoharibrunssia; viime aikaisempia suosikkejani ovat Shangri-Lan aamiaiset, miltei kaikkia mita toivoa voi on tarjolla!
 
Monesti rantalomakohteissahan aamukahvi = kuppi kahvia, paahtoleipaa + hilloa/voita. Joskus pariisilaisen hotellin aamiaisella oli kovasti rasvaisia leivonnaisia voin ja marmeladin kera seka maitokahvia, New Yorkissa taas kahvia ja bagelseja tuorejuustolla ja hillolla. Lomalla Tansaniassa hotellin beach-ravintolassa oli joka aamu sama tarjooma; kaksi munaa joko munakkaana, paistettuna tai keitettyna, valkoista leipaa, kolmea eri hedelmaa (appelsiinia, banaania, mangoa, vesimelonia ananasta etc), hilloja, instantkahvia ja teeta. Kylla silla ihan hyvin jaksoi sukeltaa.
 
Itselleni ei jostain syysta maistu makeat aamulla, tai tietysti voin nauttia latten ja suklaacroisantin mutta nalka siita tulee ja terveellisyysarvot ovat mita ovat. Viime aikoina olen mieluusti pyytanyt ravintoloissa aamiaista iltapaivallakin, yleensa onnistuu ja ovat maistuvia. Varsinkin vahan aikaa sitten Abu Dhabissa sain todella hyvan annoksen erinomaisen kahvin kera! Vaativaisuuteni muuten pahenee koko ajan, olen ruvennut pyytamaan kahvilassa kahvin kera tarjottavaa maitoa kuumana eli saa sekoittaa mieleisensa maitokahvin, ihanaa...
 
Heitankin pallon muille eli aamiaiskommentit ovat tervetulleita!