Tuli sitten toteutettua mista oli kaiman kanssa puhetta:
 
Lihapullat:
800g naudan low-fat jauhelihaa
1 muna
3/4 isoa keltasipulia raastettuna
1 prk Breakfast Creamia
suolaa
jauhettua mustapippuria
(korppujauhoja)
 
Sipulin paatin raastaa koska joskus Ruotsissa kesaa viettaessani joku ei voinut sietaa sipulia ruuassa paitsi raastetuna, talloin sita ei tarvitse kuullottaa. Kaytin raastimen karkeaa teraa. Muna, sipuli ja kerma sotketaan sekaisin, vahan mausteista, jauheliha lisataan, tarkistetaan koostumus, omani oli liian loysaa joten lisasin hieman korppujauhoja, yleensa en niita halua laittaa, joskus laitan jauhelihataikinaan palan vaaleaan leipaa mutta kylla ilmankin parjaa. En ole viela niin uskalias etta maistaisin raakaa lihapullataikinaa joten paistoin "koekakun" paistinpannulla ja havainto oli etta lisaa mausteita. Koekakun mikrotus on myos vaihtoehto mutta koska minulla ei ole mikroa ja en ole aikeissa hankkia sita vain lihapullakoekakkuja varten, joten kaytin pannuvaihtoehtoa. Taman jalkeen muotoilin kostutetuin kasin 28kpl reilunkokoista lihapullaa paperoidulle uunipellille; olivat kiertoilmauunissa noin 180 asteessa noin 15min. Hyvaa tuli...
 
 
Perunamuusi:
Jauhoisia perunoita
Taysmaitoa
Voita
Suolaa
 
Keita kuoritut, pienityt perunat pehmeiksi. Kaada keitinliemi pois/talteen riipuen siita haluatko kayttaa sita jossain. Hienonna perunat sauvasekoittimen vatkainosalla (jos kaytat sauvasekoittimen sekoitinta, muusista saattaa tulla "liimaista"). Lisaa maitoa jotta muusista tulee haluamisi loysaa. Lisaksi kunnon kimpale voita ja suolaa maun mukaan. Kiehauta nopeasti. Itse tykkaan vaahtomaisesta muusista, siksi teen sen vatkaimelle, toiset taas tykkaa sellaisesta missa on sattumia. Perunoiden keitinliemen toki voi kayttaa muusiin ja maidon lammittaa mutta tama on oma hyvaksi havaitsemi resepti. Ja kun kerran tehdaan niin sitten tehdaan kunnon aineista eli jatetaan low-fat maidot ja non-fat voit muihin juttuihin!
 
Lisakkeeksi tein porkkanaraastetta jonka koristelin graniittiomenalla, oli aika kaunis! (jostain syysta lapsuuden traumoihin kuuluu porkkanaraaste jossa on rusinoita, en edelleenkaan soisi sellaista; en pida rusinoita, pidan kylla viinista ja viinirypalaista ja vihreat iranailaiset rusinat menetteleen mutta ne kovat ruskeat kikkareet ei!)
 
Tallaiselta naytti valmis annos, kaunis kiitos taas kerran kaiman kamerankaytolle!
206997.jpg